Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
motocikl-bomba

U eksploziji na tržnici u Tajlandu poginulo troje, ranjeno 18 ljudi

Eksplozija na Tajlandu
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/5
22.01.2018.
u 08:40

Od 2004. u regiji su počinjene stotine napada, a mnogi od njih smrtonosni.

Motocikl-bomba eksplodirao je danas na tržnici u tajlandskoj pokrajini Yali pri čemu je poginulo troje, a ranjeno 18 ljudi, rekao je glasnogovornik zapovjedništva unutarnjih sigurnosnih operacija (ISOC).

Većinski muslimanske pokrajine Narathiwat, Pattani i Yala na tajlandskom jugu poprište su dugotrajne pobune etničkih malajskih muslimana koji se bore za autonomiju, u kojoj je od 2004. ubijeno 6000 ljudi.

"Kriminalci su stavili bombu na motocikl i ostavili ga pored kolica na tržnici. Zbog siline eksplozije troje ljudi je izgubilo život", rekao je glasnogovornik ISOC-a Pramote Prom-in. ISOC su vladine sigurnosne snage koje djeluju u regiji. Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost.

Od 2004. u regiji su počinjene stotine napada, a mnogi od njih smrtonosni. Tajlandske vojne vlasti nastojale su oživjeti razgovore s pobunjeničkim skupinama koje je pokrenula prijašnja civilna vlast,  no bez rezultata. Otpor budističkoj vlasti u Bangkoku u većinski muslimanskim južnim pokrajinama traje desetljećima, a premda je 1990-ih nakratko jenjao, 2004. je izbio ponovno.

Eksplozija na Tajlandu
1/5

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
11:21 22.01.2018.

vozio čovjek na motociklu plinsku bocu, i došlo do nesreće. a vi odmah terorizam, pa terorizam! a na placu velka gužva, letjele banane, dijelovi majmuna, koza...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije