Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oslobođeni za zloporabu

Tajkun tvrdio da je svojom imovinom spašavao tvrtku

kune
Foto: Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL
10.06.2015.
u 15:02

Znaora se teretilo da je kao odgovorna osoba oštetio Tehnomehaniku za 640.186 kuna i da je taj novac zadržao za sebe

Nediljko Znaor, Zvonko Srebačić, Štefica Flegar i Josip Odorjan na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno su oslobođeni optužbi za zloporabu položaja i ovlasti kojom su poduzeće Tehnomehaniku oštetili za 640.186 kuna.

Riječ je o djelima koja su, prema optužnici, počinjena od 14. srpnja 1994. do 23. prosinca 1999., a Znaora se teretilo da je kao odgovorna osoba Tehnomehanike organizirao poslovanje tako da se novac s računa Tehnomehanike preusmjeravao na račune Tehno-Bistrice i Tehno-auta, s kojima je Znaor bio povezan. S računa tih tvrtki, prema Znaorovu nalogu, novac su podizali njegovi suoptuženici te su mu ga predavali. Podizanje novca, prema optužnici, pravdalo se i fiktivnim putnim nalozima, a Znaora se teretilo da je novac zadržao za sebe.

On je u obrani zanijekao optužbe, a njegova obrana i obrane drugih okrivljenika tvrdile su kako tijekom postupka nije dokazano da su počinili to za što ih se tereti. Znaor je inače u svojoj obrani i detaljno opisao što se događalo s Tehnomehanikom u kojoj je, kako je kazao, radio od 1976. do 2000. Rekao je da su problemi nastali početkom Domovinskog rata jer je Tehnomehanika prvo izgubila dio tržišta bivše države, a potom je, prema nalogu tadašnjeg državnog vrha, morala preusmjeriti svoju proizvodnju za potrebe obrane Hrvatske. Znaor je kazao i da je 1995. Tehnomehanici nezakonito blokiran račun te kako je nakon toga on posuđivao novac i rasprodavao svoju imovinu kako bi mogao isplatiti plaće te podmiriti vjerovnike. 

>> Znaor osuđen na godinu i pol, oslobođen optužbe za ratno profiterstvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije