Naslovnica Vijesti Crna kronika

Tadić: Zbog bombaških likvidacija više se ne osjećam sigurno u Srbiji

Crnogorski narkoboss Darko Šarić slao je poruku bivšem predsjedniku Borisu Tadiću da će se osvetiti zbog hajke na njega
05. srpnja 2012. u 20:00 27 komentara 9 prikaza
'Serbia\'s outgoing President and leader of the Democratic Party (DS), Boris Tadic, addresses the media in Belgrade on May 20, 2012. Serb nationalist Tomislav Nikolic upset the odds to defeat incumben
Foto: 'DIMITAR DILKOFF'
Pogledajte galeriju 1/3

Zbog ubojstava Boška Raičevića i Radojice Joksovića, što se tumači posljedicom razračunavanja unutar crnogorske kriminalne scene, bivši srbijanski predsjednik Boris Tadić, pišu srbijanski mediji, ne osjeća se više sigurno u vlastitoj zemlji.

Tadić je, naime, u razgovoru za \"Novi magazin\" kazao da se nositelji organiziranog kriminala raduju političkim promjenama u Srbiji i da od novog predsjednika države očekuje jamstvo da neće biti kompromisa s organiziranim kriminalom. Inače, odbjegli crnogorski narkoboss Darko Šarić bivšem srbijanskom predsjedniku svojedobno je poslao poruku da će mu se osvetiti zbog hajke pokrenute protiv njega pa se ne treba čuditi što Tadić daje takve izjave, to više što su nositelji organiziranog kriminala u Srbiji 2003. godine likvidirali i premijera Zorana Đinđića.

Što se tiče načina izvršenja ubojstava dvojice muškaraca, od kojih je jedan rođak kontroverznog poduzetnika Andrije Draškovića, a drugi bratić krunskog svjedoka u postupku protiv crnogorskog narkobossa, srbijanski mediji nagađaju da bi njihove egzekutore trebalo tražiti unutar redova bivših pripadnika vojnih ili paravojnih formacija na području Srbije i Crne Gore budući da su obojica ubijena plastičnim eksplozivom.

Ova teza nije ni malo šuplja s obzirom na to da su bivši pripadnici Crvenih beretki, od kojih su se neki skrivali i u Hrvatskoj, bili neposredni izvršitelji Đinđićeve likvidacije u Beogradu.

 

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”