Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilegalno odlaganje

T7 Vis: Ministarstvo potpomaže ugrožavanje okoliša i zdravlja!

davor patafta,jasmina prokop tomić (1)
Jurica Galoić/PIXSELLd
16.07.2012.
u 13:04

Ministarstvo gospodarstva drugi je put zaredom odgodilo zabranu odlaganja otpada na ilegalnom deponiju koji ni dan danas nema nikakve dozvole ni uvjete za rad, naglašavaju iz T7 Visa

Nakon što je inspekcija Ministarstva zaštite okoliša dopustila Varkomu da još 60 dana odvozi otpad u Brezje, reagirao je T7 Vis.

U reagiranju navode kako je Prekršajni sud nedavno potvrdio da je odlaganje otpada u Brezju ilegalno te novčano kaznio Varkom i njegova direktora, a to, kažu u T7 Visu, nije zasmetalo Ministarstvu zaštite okoliša da drugi put zaredom, nakon hitne intervencije Ministarstva gospodarstva, odgodi zabranu odlaganja otpada na ilegalnom deponiju koji ni dan danas nema nikakve dozvole ni uvjete za rad.

“Situacija je ovom odlukom dovedena do apsurda jer je optužni prijedlog na temelju kojeg je donesena presuda na Prekršajnom sudu podnijela sama Uprava za inspekcijske poslove ministarstva. Postavlja se pitanje kako inspekcija može Varkomu dopustiti da i dalje radi nešto protiv čega je sama podnijela optužni prijedlog”, ističe se u priopćenju T7 Visa. Podsjećaju i kako se na samo 400 metara od ilegalnog deponija u Brezju nalazi potpuno dovršena prva hrvatska tvornica za mehaničko-biološku obradu otpada, najmodernija u Europi, sa svim potrebnim dozvolama, “no zbog političkih i osobnih interesa Habuša, njegovih stranačkih kolega iz HNS-a, a poglavito njihova šefa Radimira Čačića, otpad se usprkos valjanim ugovorima ne odvozi na obradu u tvornicu nego se uporno traže nezakonita, neekološka i sasvim suluda rješenja”. 

– Ocjenjujemo skandaloznom i zaista apsurdnom ovu odgodu ministarstva. Umjesto da provode zakone i štite okoliš, potpomažu kršenje zakona i ugrožavanje okoliša i zdravlja Varaždinaca, a sve zbog političkih i osobnih interesa varaždinske gradske vlasti iz redova HNS-a – izjavila je Jasmina Prokop Tomić, članica uprave T7 Visa.

Komentara 7

JO
JORGOVAN
14:43 16.07.2012.

ma sve ove koji su to zakuhali,od Čehoka, Bakulića, Mikaca i sličnih, preko Čačića do Kezelja ,Vlašića i Habuša,sve ih treba obleči f prugaste odore i natjerati da s kuglom oko noge utovaruju te bale na kamione ili u MBO pogon,od 2005 godine nas muljaju, mešetare s zemljištem, obećavaju raznorazne projekte sanacije. To sve skupa već puno predugo traje, a otpad se samo gomila i gomila.

NI
Nixa
09:21 17.07.2012.

Patafta, bliži ti se KRAJ !! Da se brineš o svojim radnicima koji crnče za minimalac (s tim da 40% dobiju u bonovima) koliko se " brineš " za okoliš, Varaždinu bi bilo puno bolje. Probao si smuljati i uhvaćen si. The End !!

OB
-obrisani-
13:31 16.07.2012.

Ministarstvo potpomaže ugrožavanje okoliša i zdravlja! ............... Ma da, to ugrožavanje jako Čačića brine, tim više što očekuje zaradu za sebe kada do kraja sj*be ove iz "T7-Vis-a", umjesto da odj*be onog imbecila od Habuša, prije nego totalno upropasti/e Varaždin (kao što je ne tako davno drug Čačić upropsatio VŽ županiju!).!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije