Naslovnica Vijesti Svijet

Szijjarto optužio Bruxelles da "otvoreno potiče" krijumčarenje ljudima

Szijjarto je upozorio da su "snage koje organiziraju migracije ponovno u ofenzivi", dodajući da države članice staju na stranu krijumčara
15. srpnja 2019. u 22:40 7 komentara 744 prikaza
Peter Szijjarto
Foto: Reuters/PIXSELL

Mađarski ministar vanjskih poslova, Peter Szijjarto optužio je u ponedjeljak Bruxelles i "određene zapadne države članice EU-a" da "otvoreno podržavaju krijumčare ljudi" tvrdeći da je na Sredozemnom moru provedena "međunarodno organizirana" operacija krijumčarenja ljudi.  

Zagreb: Svečani završetak školovanja 14. naraštaja polaznika Policijske škole 'Josip Jović' Davor Božinović: 'Hrvatska policija jamac je da na granici neće biti novih migrantskih valova'

"Bruxelles i određene zapadne članice Europske unije su sami sebe otkrili", rekao je Szijjarto mađarskim novinarima u pauzi tijekom sastanka šefova diplomacija EU-a u Bruxellesu.

"Nakon što su shvatili da se migracije mogu zaustaviti ne samo na kopnu nego i na moru, počeli su kontinuirano poticati krijumčarenje ljudima" jer je Bruxellesu i određenih zapadnim državama u interesu pridobiti sve više migranata u Europu, kazao je.

Szijjarto je upozorio da su "snage koje organiziraju migracije ponovno u ofenzivi", dodajući da države članice staju na stranu krijumčara.

Krijumčario migrante u minibusu sa skrivenim dnom turski vozač Vozio mini bus s duplim dnom u kojem je skrivao sedam imigranata

Rekao je da Europa ima dvije opcije po pitanju migracija -  ili da potiče krijumčarenje ljudima ili da zahtijeva legalan ulazak.

Szijjarto je rekao da će krijumčarenje ljudima koje "podržavaju skupine civilnog društva" pokrenuti nove migracijske valove prema Europi.

"Takve politike potiču ljude da plate krijumčarima i da se ukrcaju na brodove" jer će ionako biti spašeni i odvedeni do talijanske ili malteške luke, rekao je Szijjarto.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • Max65:

  Svi to dobro znamo I zato treba pod hitno rasformirati EU i državama Evrope vratiti mogučnost stvaranja i sprovodenja vlastitih zakona i pravo da sami štite svoje granice sa vojskom te totalno blokirati ilegalne imigracije. EU je najveća mafijaška organizacija ... prikaži još!cija koja porobljava narode pomoću banaka jer je kolonijalizacija propala.

 • @ploto@:

  To su sve ljudi na platnom spisku Soroša i lihvarske kabale.Ima ih na stotine i prije bilo kakve ozbiljne budućnosti EU,svi bi se dužnosnici EK i EP u novom sazivu trebali izrijekom potpisati da se odriču svog sponzora Soroša.Ovako se ... prikaži još! radi o veleizdajnicima koji ne predstavljaju interese svoojih država i naroda iz kojih su došli.

 • Avatar Viktor999
  Viktor999:

  Mađar je , što se kaže, pogodio točno u sridu, samo što nije dodao dva glavna aktera-merkelicu i macrona