Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD AVIONA NA BRAČU

Svjedok opisao trenutke prije pada Cessne: 'Čuo sam nešto čudno, nenormalni zvuk motora'

cessna Brač
Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica/Facebook
1/11
28.06.2022.
u 13:38

Zoran Vranjičić je taman radio pred samostanom kada mu je pažnju privukao sumnjivi zvuk motor aviončića koji se lagano približavao od mora. I kroz duboki kanjon kretao se sjeverno u pravcu muzeja. Letio je nisko i dovoljno polako da je unutra vidio glave putnika.

Nešto s tim motorom aviona što se srušio u šumi nedaleko od muzeja Pustinja Blaca nije bilo u redu, čulo se kako šuška, pušta neki čudni zvuk, nenormalno je radio, kao da će se brzo pokvariti – ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Nerežiščanin Zoran Vranjičić, čuvar bračkog muzeja Pustinja Blaca, koji je svjedočio jednoj od zadnjih minuta leta u utorak ujutro srušenog sportskog aviona marke Cessna.

Avion se srušio u šumovitom dijelu južne strane otoka Brača, na potezu između predjela Pustinje Blaca i uvale Vela Farska.

Vranjičić je taman radio pred samostanom kada mu je pažnju privukao sumnjivi zvuk motor aviončića koji se lagano približavao od mora. I kroz duboki kanjon kretao se sjeverno u pravcu muzeja. Letio je nisko i dovoljno polako da je unutra vidio glave putnika.

- Gledao sam ih iz muzeja, točno sam ih vidio u kabini ravno pred svojim očima. Bilo ih je dvoje, možda i treći čini mi se, glave su im se vidjele kroz prozore. U rukama su držali kamere, snimali su kanjon. Zato su i letjeli tako kako bi što bolje uhvatili krajolik. Kretali su se kroz sredinu kanjona od mora gore, u pravcu sjevera otoka. Ali čuo sam nešto čudno, nenormalni zvuk motora. Kako bi vam ga opisao, kao neko šuštanje, brekćanje. Kao da se doma neki aparat pokvari, kao da će sad izdahnuti. To mi je odmah bilo čudno. Izgubio sam ih onda iz vida, više ih nisam čuo. Malo poslije su me zvali moji na telefon i tad sam saznao da se avion srušio - rekao je svjedok. 

>> VIDEO Mjesto pada malog zrakoplova Cessna na Braču

Podsjetimo, Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku Braču. U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Putnici zrakoplova prevezeni su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u KBC Split gdje će im biti pružena daljnja medicinska pomoć. Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije