Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pad cessne na braču

Šef HGSS-a: Mjesto gdje se srušio avion je jako nepristupačno, potrebno se probijati kroz makiju i kamenje

Rakovica: Ravnatej Civilne zaštite Damir Trut i glavni pročelnik HGSS-a Josip Granić dali izjave nakon pronalaska Cessne
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
28.06.2022.
u 11:46

Koliko god težak teren bio, mi ćemo se na njemu snaći. Radimo svi najbolje što se može, a sve to pokušavamo napraviti na opću korist - rekao je Josip Granić

Na području Brača jutros je pao sportski zrakoplov Cessna, a u nesreći su, srećom, svi članovi posade preživjeli. U avionu su bila dva putnika i pilot te je u tijeku njihovo spašavanje. 

- Podignute su sve službe čim je dojava zaprimljena, locirali su zrakoplov te izvukli unesrećene. U tijeku je transport unesrećenih i čeka se dolazak helikoptera. Ono što znam je da ljudi nisu životno ugroženi - rekao je Josip Granić, šef Hrvatske gorske službe spašavanja za N1 televiziju.

- Nepovoljni su vremenski uvjeti jer je užasno vruće. Samo mjesto pada je okoliš Pustinje Blace, to je izuzetno nepristupačan teren, težak za kretanje, potrebno se probijati kroz makiju, kamenje, kroz težak teren. Koliko god težak teren bio, mi ćemo se na njemu snaći. Radimo svi najbolje što se može, a sve to pokušavamo napraviti na opću korist - rekao je Granić. 

Podsjetimo, Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku Braču. U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar patkovic
patkovic
13:02 28.06.2022.

pa priđite ruskim letrokopterom i nek se neko spusti

DU
Deleted user
14:54 28.06.2022.

Ma daj, pa ima vas "mali milijun" na državnoj cici?! Nitko, ni jedna država slična, po površini, ali i po broju stanovnika, nema ovoliko ("telac po glavac") dobro odjevenih i opremljenih "spašavatelja" (uglavnom turista u japankama, na Biokovu, ne i pravih, ugroženih stanovnika, od pravih, elementarnih ili drugih nepogoda!, te ljude spašava HV) kao RH. HGSS- "šarena/nefunkcionalna" laža.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
13:12 28.06.2022.

Opet? Ti mali sportski zrakoplovi padaju kod nas k’o muhe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije