Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HITNE SLUŽBE NA TERENU

Ravnateljstvo civilne zaštite o padu zrakoplova: Preživjeli nisu u životnoj opasnosti

Zrakoplov Cessna - ilustracija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
28.06.2022.
u 11:20

U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja

Na području otoka Brača jutros se srušio sportski avion Cessna pri čemu su svi putnici preživjeli, a o svemu se oglasilo i Ravnateljstvo civilne zaštite. 

- Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas, 28. lipnja u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku Braču. U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split - priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite. 

Podsjetimo, prije mjesec dana u padu Cessne kod Rakovice poginule su četiri osobe na letu iz Splita prema Njemačkoj. Tada je maleni avion Cessna 182 bio gotovo potpuno uništen.

>> VIDEO Mjesto pada malog zrakoplova Cessna na Braču

Ključne riječi

Komentara 1

IN
Indy500
12:30 28.06.2022.

Prije bi rekao da je prinudno sletio nego da je srušen. Teško bi itko preživio da je srušen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije