Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVEZENI U KBC SPLIT

Objavljene prve fotografije zrakoplova koji se srušio na Braču, poznati i detalji o preživjelima

cessna Brač
Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica/Facebook
1/11
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.06.2022.
u 14:15

Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije

Na Braču se jutros srušio sportski zrakoplov Cessna, a u padu aviona troje članova posade je preživjelo te nisu u životnoj opasnosti. U avionu su bila dva putnika i pilot, a srušio se na području Pustinje Blaca na vrlo nepristupačnom terenu.

Objavljene su prve fotografije s mjesta nesreće. 

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica/Facebook

 

- Putnici zrakoplova Cessna 172, koji se jutros srušio na otoku Braču, prevezeni su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u KBC Split gdje će im biti pružena daljnja medicinska pomoć. Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije. Na lokaciji pada zrakoplova vatrogasci su osigurali područje od požara te će policijski službenici u suradnji s Agencijom za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provesti očevid. Ravnateljstvo civilne zaštite zahvaljuje svim operativnim snagama na promptnoj i profesionalnoj reakciji - objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite. 

Podsjetimo, Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku Braču. U zrakoplovu se nalaze tri osobe – pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

VIDEO Mjesto pada malog zrakoplova Cessna na Braču

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice ​(HVZ) izvijestili su da su odmah nakon dojave na teren izašli vatrogasci, i to 11 pripadnika DVD-a Supetar sa ​četiri​ vozila, četiri vatrogasca DVD-a Bol sa ​dva​ vozila te ​dva​ vatrogasaca s ​jednim​ vozilom Zračne luke Brač. U 10​,​16 ​sati ​vatrogasci DVD-a Supetar prona​šli su palu letjelicu u kojoj su bila ​tri​ putnika. 

​"​Ozlijeđene osobe su izvan životne opasnosti. Vatrogasci DVD-a Supetar i Bol sudjelovali su u izvlačenju osoba iz letjelice i njihovu prijevozu u Zračnu luku Brač, odakle je organiziran njihov hitni medicinski transport za Split", rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.​

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pohvalio je brzu reakciju vatrogasaca, zahvaljujući kojima su spašeni ljudski životi​, izvijestio je HVZ.

IZ KBC-a Split su najavili konferenciju za novinare pred bolnicom u 15 sati.

Komentara 6

DU
Deleted user
14:32 28.06.2022.

Zar opet hrvatskim nebom divljaju vazduhoplovci?

ZA
zagabria8
14:43 28.06.2022.

Pa gdje tu stanu tri putnika, na krila? U ovome ne bi ni mačku vozio

CR
crocro
05:47 01.07.2022.

Kako se može saznati na koji način je državljanin srbije, poveo na letenje i razgledavanje hrvatske obale austrijske državljane. Da li je zrakoplov registriran u Hrvatskoj ili srbiji. Ako je registreiran u Hrvatskoj da li iznajmljen srpskom državljaninu a on ga rentao legalno, ili je zrakoplov registriran u srbiji pa je došao u Hrvatsku baviti se turizmom. Naravno, legalno. Ako nije legalno, da li je ilegalno. Dakle, malo ima detalja kako i pod kojim okolnostima se događaj dogodio. A čitatelji bi najviše htjeli znati kako to da je zrakoplovom upravljao srpski državljanin koji je u razgledavanje obale vodio austrijske državljane. Vjerojatno je sve legalno, pa ako je legalno, u čemu je poroblem da se ti detalji istoga dana ne objave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije