Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malverzacije

Svjedok: Nismo imali pismenu zapovijed za radove u Sibinju

krule
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
04.12.2013.
u 14:45

Smještaj, hranu, gorivo i maziva platila je vojska, takav naputak dao je Kruljac, posvjedočio je Babić na sudu u Osijeku

– Nismo imali napismenu zapovijed za radove u Sibinju. Nisam vidio ni zahtjev te općine za uređenje ceste – izjavio je brigadir Ivan Babić jučer na Županijskom sudu u Osijeku, gdje se umirovljenom generalu Mladenu Kruljcu i petorici sudi za malverzacije zemljištem u Sibinju kod Broda.Kruljac je vojnike, tereti se, poslao da urede prilazne ceste u zoni malog gospodarstva iako nije imao odobrenje Glavnog stožera. Stajalo je to tri milijuna državnih kuna.– Smještaj, hranu, gorivo i maziva platila je vojska – posvjedočio je Babić, bivši načelnik Odjela inženjerije u Kopnenoj vojsci, koji je koordinirao sporne radove.Postojala je, pak, tada i zapovijed načelnika Glavnog stožera generala Josipa Lucića da takve troškove trebaju pokriti naručitelji, odnosno jedinice lokalne samouprave.– Zapovjednik Kruljac dao je naputak da troškove podmiri vojska – kazao je brigadir.

Kruljčevu je obranu zanimalo postoje li u vojsci i usmene zapovijedi, što je Babić potvrdio. Obrana, naime, navodi kako je Kruljac imao usmenu zapovijed vojnog vrha za te radove. “Riješeni” su, tvrdi obrana, u sklopu radova u Slavonskom Brodu, za koje je postojala zapovijed. I tada je gorivo i hranu, rekao je jučer Babić, platila vojska.

Prije je, pak, iskazivao da je te troškove namirio Grad Brod te da je osobno o tome razgovarao s gradonačelnikom Mirkom Dusparom.– To je lapsus. Grad je plaćao troškove proteklih godina, ali ne i 2007. – rekao je.

>> Grdić, Preost i trojica uzeli milijune kuna iz fonda za doušnike

Komentara 4

SI
sifoklop
16:07 04.12.2013.

ha stavio prst u uho, ne more sam vjerovati koliko je postao beznačajan nakon što je detroniran sa položaja koji mu po znanju, školovanju i sposobnostima nikad nije ni pripadao,

HA
Harpoon
17:55 04.12.2013.

Majka svih pitanja je: Kako je ovaj štemer došao na položaj i koji mu je to bolesni um omogučio??

Avatar vekavac
vekavac
20:24 05.12.2013.

Neće mu napraviti ništa jer je on igrač doživotnog predsjednika iz sjene Mesić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije