Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO IZ 1999.

Rasprava odgođena jer ogorčeni Gilja štrajka glađu

Krešimir Gilja
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/2
03.07.2017.
u 17:15

To konkretno znači da ne jede, već samo pije vodu, te ne uzima lijekove koji su mu propisani.

Ogorčen jer je polovinom lipnja ponovo završio u Remetincu, ovaj put zbog sumnje da je prijetio Berislavu Jeliniću, glavnom uredniku Nacionala, Krešimir Gilja počeo je štrajk glađu.

To konkretno znači da ne jede, već samo pije vodu, te ne uzima lijekove koji su mu propisani. Zbog svega toga loše se osjeća, pa je njegovo zdravstveno stanje bio razlog zbog kojeg je u ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu odgođeno ročište u postupku u kojem se Gilji sudi zbog ubojstva, a sljedeća rasprava zakazana je za 14.
rujna.

Riječ je o slučaju koji se po sudovima vuče godinama, a Gilja se tereti da je 1999. u zagrebačkom kafiću Stars ubio Mirka Rimca te ranio još dvije osobe. Zbog toga je ubojstva Gilja je bio pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora, no tu je presudu ukinuo Ustavni sud, pa je cijela priča krenula iz početka, novim suđenjem pred izmijenjenim vijećem.

U međuvremenu je osuđen i na dvije godine zatvora je 2007. u jednom kafiću pucao u Dragu Tunića. Zadnji sukob sa zakonom imao je sredinom lipnja, kada je pritvoren zbog prijetnji Jeliniću. Sumnjiči ga se da je nazvao Jelinića, nezadovoljan  zbog  nekih tekstova koja je Nacional objavljivao njemu te mu je kazao:

-  J...  ću ti mater, vidjet ćeš ti smeće jedno, fukaro jedna, prodao si se đubre jedno...!. Jelinić je prijetnje prijavio pa je Gilja pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke. 

Komentara 3

PO
POBROZDS
18:29 03.07.2017.

ubio covika 99 i nikom ništa ?,to nema nigdi.

OB
ObrenM
18:35 03.07.2017.

Zaliti Kikasa bezobraznog ubojicu.Nece se taj ubiti.Vjerovatno obzirom na kratko vrijeme sudjenja ima nasebicnu potporu od-Zna se.

JA
jadrmatic
19:38 03.07.2017.

Prijetnje Nacionalu bi dobar odvjetnik prodao kao olakotnu okolnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije