Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE ZA AFERU KABA

Četrnaest dana prije odluke HANFE, pitao zašto je zaustavljena trgovina dionicama

Karlovačka banka
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
03.07.2017.
u 16:31

Žamboki, koji je na čelu NO bio osam godina, nije se mogao sjetiti koliko je u prosjeku godišnje bilo fizički tih sjednica.

Danijel Žamboki, koji je od 2005. do 2013. bio predsjednik Nadzornog odbora Karlovačke banke, svjedočio je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Mariji Šoli i ostalim optuženima za aferu Kaba. USKOK optuženike, među kojim asu i trojica sinova Marije Šole, tereti da su nezakonitim kreditiranjem izvukli i podijelili najmanje 99 milijuna kuna, i pri tome oštetili Karlovačku banku, brojne tvrtke i državu za dodatnih 73 milijuna kuna.

U svom iskazu Žamboki je kazao da NO Kabe nije odlučivao samo na fizičkim sjednicama, već da je odluke donosio i mailom te telefonom. O tome je inače iskazivalo već nekoliko svjedoka, a Žamboki je potvrdio i da je ured Uprave Karlovačke banke u pravilu sazivao sjednice Nadzornog odbora i određivao dnevni red. Kazao je i d na sjednicama NO-a nikada nije bilo disonantnih tonova te da su svi prijedlozi Uprave Kabe jednoglasno usvajani. Žamboki, koji je na čelu NO bio osam godina, nije se mogao sjetiti koliko je u prosjeku godišnje bilo fizički tih sjednica. Zaboravio je i razlog zbog čega je jedan član napustio NO, a nije mogao sa sigurnošću odgovoriti ni na pitanje tko je u njegovo vrijeme bio većinski vlasnik Kabe.

U jednom od zapisnika sa sjednice NO-a zabilježeno je i da je pitao zašto je zaustavljeno trgovanje dionicama banke. No to pitanje postavio je punih 14 dana prije nego što je HANFA donijela rješenje o tome, pa ga je tužiteljica upitala kako je to moguće, na što joj je Žamboki odgovorio: - Da ... to je, he, he, he ... to je u principu pitanje ... a sad ja ne znam što bi vam tu rekao.

Komentara 2

AM
AMD------------------------
16:57 03.07.2017.

da nije tragicno za redne ljude u hrvatskoj bilo bi smjesno, marija sola nije nikada nista drugo ni radila od 70 nego trpala u vlastite dzepove. iz bivsega je sistema kao i vecinsko pravosudje .

OB
ObrenM
18:37 03.07.2017.

Moralne vertikale-Zna se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije