Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naručio ubojstvo

Svjedočio Čupko: U ćeliji mi nije pričao o obitelji

'23.02.2012., Zagreb - Na Zupanijskom sudu zapocelo sudjenje Zvonimiru Balovu, optuzenog za narucivanje ubojstva svojih roditelja.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
16.05.2012.
u 12:00

Balov je prema optužnici ljetos angažirao Nikolu S. da mu ubije roditelje i psa za 100.000 eura

Proces Zvonimiru Balovu (42), optuženom da je lani naručio ubojstva oca i majke te pokušao ubiti oca jer su ga roditelji isključili iz oporuke i odlučili kuću ostaviti unucima, nastavljen je saslušanjem bivšeg vođe BBB-a Gorana Hajdukovića Čupka, koji je s njim neko vrijeme bio u Remetincu.

U kafiću u 7 ujutro

Balov je prema optužnici ljetos angažirao Nikolu S. da mu ubije roditelje i psa za 100.000 eura, a Nikola S. prijavio je sve policiji, koja ga je ozvučila kako bi se snimili njegovi razgovori s Balovom. Jučer su se audiozapisi razgovora trebali slušati u sudnici, no snimka je loša pa će se napraviti transkripti.

Goran Hajduković, zvani Čupko, pred sudskim je vijećem sutkinje Rajke Tomerlin Almer svjedočio o svom poznanstvu s Balovim.

– Poznajem ga iz Remetinca jer smo bili u istoj ćeliji dva, tri mjeseca 2010. godine. Prošlo ljeto dolazio je u moj kafić Svijet stripa, došao bi u 7 sati i ostajao bi cijelo prijepodne. Početkom rujna prestao je dolaziti pa sam mislio da se zaposlio – svjedočio je Goran Hajduković Čupko govoreći kako je Balov pomagao konobaru svako jutro složiti terasu, a konobar bi mu zauzvrat platio kavu.

Jedino, kaže, ne zna je li dolazio između 15. srpnja i 15. kolovoza jer je on tada bio na moru. Na pitanje sutkinje je li Balov dok su bili u Remetincu pričao o svojim obiteljskim prilikama, Čupko je odgovorio:

Nažalost, to je moj sin...

– Nisam socijalno osjetljiva osoba pa mi nije pričao o obitelji. Jednom je spomenuo da mu je supruga nezaposlena. Imam ja svojih muka pa me nisu zanimali tuđi problemi – kazao je Čupko, dodajući da ni ne zna zbog čega se vodi postupak u kojem svjedoči.

Majka, supruga i kći optuženog tijekom suđenja iskoristile su zakonsku blagodat te nisu željele svjedočiti protiv Balova.

Otac optuženog prije je na sudu ustvrdio:

– Nažalost, to je moj sin. Nisam slutio da se to može dogoditi pa čak ni kada me je lani zaskočio na stepenicama obiteljske kuće te kada je prema meni zamahnuo sjekirom. Izbjegao sam njegov napad, a moje zapomaganje čuli su susjedi. Moj je sin znao da sam ga isključio iz nasljedstva te da je nakon moje i suprugine smrti sve što imamo trebalo pripasti našim unucima – ispričao je.

Obitelj je Balova isključila iz oporuke jer su zbog njegovih dugova već morali prodati jednu kuću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije