Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović:

'Svjedoci smo zaoštrene retorike, koja diže tenzije i koja ne donosi koristi niti jednoj od zemalja'

Ivo Josipović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
25.09.2015.
u 14:07

– Dobri ili relativno dobri odnosi sa Srbijom su uspostavljeni nakon puno zalaganja i od strateškog su značaja- kazao je predsjednik Naprijed Hrvatska Ivo Josipović

Iz koalicije Uspješna Hrvatska bivšeg predsjednika Ive Josipovića i Radimira Čačića upozorili su danas sa tiskovne konferencije kako izbjeglička kriza ne jenjava te kako iz brine najnoviji razvoj događaja između Hrvatske i Srbije, ali i Hrvatske i Mađarske.  

– Dobri ili relativno dobri odnosi sa Srbijom su uspostavljeni nakon puno zalaganja i od strateškog su značaja. Svjedoci smo zaoštrene retorike, koja diže tenzije i koja ne donosi koristi niti jednoj od zemalja–kazao je predsjednik Naprijed Hrvatska Ivo Josipović.

Očito je, dodaje, da treba zaigrati na europsku kartu jer problem niti je počeo niti će završiti u Srbiji i Hrvatskoj.  

– Hrvatska je sama po sebi premala da bi riješila pitanje dolaska izbjeglica iz Turske i Grčke, ali Europska unija u partnerstvu s SAD-om to može i mora riješiti–smatra Josipović. Svjestan je da bi to moglo potrajati i je, kaže, najvažnija zadaća premijera i Milanovića i Vučića da sjednu i zaustave retoriku koja se pokrenula i koja je “poput grude snijega koja se valja i pitanje je kad će i da li će prijeći u lavinu.”   Josipović se osvrnuo i na mjere koje je Hrvatska uvela Srbiji.

– Čini mi se da ne daju rezultat i generiraju zlu krv. Bilo bi dobro da se sve te mjere svaki trenutak nanovo razmatraju– zaključio je Josipović. Osudio je postupke srpskih medija.

– Milanoviću i njegovoj vladi možemo svašta prigovarati, ali reći da je on ustaša i da Hrvatska vodi ustašku politiku je neprimjereno i dovodi do tenzija i do pogoršanja naših odnosa koji ne koriste nikome. Tražimo da premijer učini sve da se hladne glave rješava pitanje izbjegličke krize. I da nitko u ovoj zemlji pitanje izbjegličke krize ne koristi kao platformu za predizbornu kampanju i da još manje tu krizu koristi na način koji će dovesti do pogoršanja mukotrpno građenih međusobnih odnosa Hrvatske i Srbije pa i Hrvatske i Mađarske–kaže Josipović.

>> Prva procjena EK: Hrvatska je kršila SSP mjerama protiv Srbije. Traže objašnjenje Vlade!

>> Svjetski mediji o blokadi granica: Hrvatska i Srbija vratile su sat unatrag

Komentara 10

BU
Bulaba
14:21 25.09.2015.

Josipoviću, ti si melem za naše bolne oči i uši. Moram priznati da si na mene u ovom času djelovao kao apaurin. Nisam ni čitao što si rekao, bilo mi je dovoljno vidjeti tvoju facu i pročitati tvoje ime, odmah sam se smirio. Ne zezam se. I sad me više nije briga za ništa, no za to što ćemo ovu zimu prezimiti s 500 tisuća razjarenih džihadista u Hrvatskoj, ni to što će se iz Hrvatske iseliti još 20% ljudi koje poznajem, ni to što ću u slijedećoj godini vjerojatno ostati bez posla, a onda i na cesti, ništa. Josipoviću, nema te nitko. Legendo.

Avatar TAJSAM
TAJSAM
14:33 25.09.2015.

Što si ti dobrog učinio Lijepoj Našoj? Samo si držao da Srba u svojem uredu te do "documente" koji je dokazan neprijatelj Hrvatskog naroda. Pozdrav dobrim ljudima

DU
Deleted user
14:22 25.09.2015.

Kako ono glasi naziv njegove stranke? Naprijed Hrvatska - pravac Beograd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije