Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO

Svjedoci pada MiG-ova: Kvrcnuli su se i pali jedan blizu drugoga

\'Darko Vrbanek\'
Foto: Marina Borovac
1/5
25.09.2010.
u 07:45

Odjednom je odjeknula eksplozija, vidjeli smo plamen i dim, bila je "gljiva" kao poslije atomske bombe!

- Dobro je to prošlo, da su pali u selo, moglo je stradati ovo zeru naroda! Čuo sam nekakav pucanj, pa izletio iz podruma kad je nešto puklo i vidio dva MIG-a, jedan kraj drugog. Kvrcnuli su se, pao je jedan, a 400 metara dalje i drugi – ispričao nam je jučer Branko Grahovac iz Latina, koji je na mjesto pada dvaju vojnih zrakoplova, tvrdi, došao prije policije.

Vidio je i dva padobranca kako iskaču, a treći je avion, po njegovim riječima, napravio krug i odletio prema Vojnom vježbalištu Eugen Kvaternik.

Grahovac dodaje da se jedan od srušenih migova zabio u zemlju i napravio ogromnu rupu.

>>Bagarić: Povjerenstvo za pad MIG-ova bit će potpuno neovisno

- Bio je u plamenu, osjetio se jak, neugodan miris, a do drugog, udaljenog možda 500 metara zračne linije, došla je policija i ogradila mjesto nesreće – prepričava nesreću koja se dogodila u tamošnjem zaseoku Egići.

Nesreću nisu vidjeli, ali su čuli eksploziju, a zatim ugledali crni dim i stanovnici Latina Ranka i Franjo Pavlić, Mira Smilčić i Nikola Gunjevac.

'Svega se sad bojimo'

- Nas je sedmero kopalo i kupilo krumpir. Odjednom je odjeknula eksplozija, vidjeli smo plamen i dim, bila je "gljiva" kao poslije atomske bome! Svi kažu da su se avioni sudarili, ali mi to nismo vidjeli. Vidjeli smo najprije jednog padobranca, a onda i drugog, pali su u šumu. Susjedino dijete je plakalo i vrištalo, svi smo se jako prepali. Strašno, svega se sad bojimo - priča ova četvorka, koju smo i jučer zatekli dok su kopali krumipir. Ostalo troje, dvoje djece i jedna žena, od straha juče nisu izlazili na njivu.

I Mara i Sofija Grković, čije su kuće nešto dalje od njihovih, priznaju da im nije svejedno. Sad se boje i aviona i ljudi, jer još dobro pamte da je prije nekoliko mjeseci, upravo u njihovom selu, zadavljena starica Ana Klipa. I onda, baš kao i sada, sve je bilo puno policije - ovih dana traže dijelove aviona, a onda su danima tragali za ubojicom.

Očevid zrakoplovne nesreće počeo je jučer oko 16 sati, nakon što su od jutra pirotehničari pregledali teren ne bi li pronašli zaostale mine. Mještani, doduše, pričaju da mina tu nema, a u tome su složni i Hrvati i Srbi, te da baš tamo gdje su avioni pali, oni odlaze brati gljive, šumske jagode, šipak. Zato sumnjaju da se "tu nešto drugo skriva".

No, policijska istraga i vojni helikopteri koji su cijeli dan nadlijetali njihovo mjesto, ne spriječavaju ih u obavljanju uobičajenih poslova. Tako su Darinka i Ilija Kovačević i danas, baš kao i dan ranije, kad se nesreća dogodila, otišli u njivu kopati krumpir. Posao se mora napraviti, a o nesreći su, kažu, i onako više doznali iz medija no što su čuli i vidjeli - samo eksploziju i dim.

>>Kosor: Piloti su mi rekli da je s MIG-ovima bilo sve u redu

To je vidjela i Dragica Šupica, iz zaseoka Šupice, gdje je, od krhotina aviona, stradala njena susjeda, Marija Klipa (69).

- Mara je kopala krumipir, a mi malo dalje kupili šljive. Kad je odjednom zagrmilo, rekla sam susjedi: Joj, poginusmo! Okrenem se, vidim da je dim kod Mare i pomislim da je ona poginula - kazuje Dragica Šupica, koja je, od straha i stresa, noć nakon nesreće probdjela.

Majka ranjene Milka Šupica, dodaje da je u trenutku eksplozije pomislila da se nešto loše dogodilo. No, prošlo je još neko vrijeme dok se njena kćerka, onako ranjena, nije pojavila na kućnom pragu.

Komentara 43

Avatar morski covik 1
morski covik 1
08:49 25.09.2010.

Mara je tražila dildo , a mi malo dalje zagrijavali Šupkicu. Kad je odjednom zagrmilo, rekla sam susjedi: Joj, poginusmo od kurca! Okrenem se, naguzim, vidim da je pičkin dim kod Mare i pomislim da je ona palanula - kazuje Dragica Šupkica, koja je, od ludog sexa noć nakon probdjela.

NI
nisde
09:25 25.09.2010.

piloti se malo zaigrali,pala je sigurno neka oklada tko će prije do nekog brda kada ono pljas, dečki manje gledanja top gun.

DU
Deleted user
10:31 25.09.2010.

oba su pala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije