Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4,2 KOD SARAJEVA

Zatrpali EMSC nakon snažnog potresa: 'Izgledalo je kao da tonemo, falio je trenutak do rušenja'

Sarajevo: Veliki broj vjernika klanjao je bajram-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji
Armin Durgut/PIXSELL
19.02.2024.
u 11:24

EMSC je u nekoliko navrata mijenjao magnitudu potresa, a prema posljednjim podacima, ona je bila 4.2 po Richteru. Da je potres bio snažan, svjedoči i broj komentara u EMSC-ovoj aplikaciji, gdje ih je u 10-ak minuta napisano čak 230. Trenutačno ih je, dva sata nakon potresa, čak 575.

"Dobro je zatreslo", "Tresao se plafon, zidovi, stolovi. Falio je trenutak do rušenja", "Kao da je prošao vlak ispod nogu", tek su neki od komentara građana Bosne i Hercegovine na EMSC-ovoj stranici nakon što je u ponedjeljak, 19. veljače, tu zemlju pogodio snažan potres.

Zatreslo je u 9:22, a potres je pogodio šire područje oko Sarajeva. Prema dosadašnjim podacima EMSC-a, potres se dogodio na dubini od 6 kilometara i 17 kilometara sjeveroistočno od Sarajeva, točnije u mjestu Vrapče na Skakavcu.

EMSC je u nekoliko navrata mijenjao magnitudu potresa, a prema posljednjim podacima, ona je bila 4.2 po Richteru. Da je potres bio snažan, svjedoči i broj komentara u EMSC-ovoj aplikaciji, gdje ih je u 10-ak minuta napisano čak 230. Trenutačno ih je, dva sata nakon potresa, čak 575.

"Jako je zdrmao sekundu, dvije", "Trese kao veliki", "Zaljuljalo u Sarajevu", "Sarajevo par sekundi, opasno je zatreslo", "Više je izgledalo kao da tonemo nego kao da se pomičemo lijevo-desno ili naprijed-nazad", "Frižider samo što nije sam izašao iz kuće, sreća pa nije treslo dugo", pišu građani BiH. Većina ih piše da se osjetio u Sarajevu, no drugi dodaju da se dobro zatreslo i na području Konjica, Zenice, Breze, Visokog, Fojnice, Bugojna… 

VEZANI ČLANCI:

Za sada, srećom, nema informacija o materijalnoj šteti ili ozlijeđenim osobama, javljaju bh. portali.

VIDEO Klizište aktivirano potresom u Japanu odnijelo sve pred sobom

Ključne riječi

Komentara 3

MA
MarkoFind
13:37 19.02.2024.

Da ima prvenstvo na EMSC za količinu prijava, trkeljanja i talambasanja za potrese, Bosanci bi uzeli srebrnu medalju. Prvo mjesto je rezervirano, zna se za koga..

KO
Korda
11:53 19.02.2024.

Boze sacuvaj. Nadam se da nije bilo zrtava i da ih nece biti, a kuce, zgrade, dzamije, crkve ... ostati neostecene. Moram se sada s nelagodom prisjetiti prilicno puno groznih komentara koje sam procitao na portalima Slobodne Bosne, Dnevnog Avaza ... kada je potres pogodio ZG i Banovinu. Nisam mogao vjerovati ocima. Iako sam siguran da su vecina Sarajlija suosjecali sa stanovnicima Hrvatske u tom momentu, medjutim, veselje nekolicine mi je stvorilo pravi grop u zeludcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije