Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEREDI NA A1

Svim pripadnicima Torcide ukinute mjere opreza. Nitko ih nije kršio

Zagreb: Torcida na povratku na autocesti napala policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem
Foto: PIXSELL
1/2
15.09.2022.
u 14:24

Kako je pojašnjeno sa Županijskog suda u Velikoj Gorici, tužiteljstvo je tražilo produljenje tih mjera, no zahtjev im je odbijen.

Svih 38 pripadnika Torcida kojima su poslije huliganskih ispada na A1 u kolovozu nakon utakmice između Dinama i Hajduka, bile određene mjere opreza, te su mjere ukinute. Mjere opreza  bile su im određene kao zamjena za istražni zatvor, a bilo im je zabranjeno odlaziti na  sva sportska natjecanja te su imali obvezu da se u određeno vrijeme javljaju policiji.  Kako je pojašnjeno sa Županijskog suda u Velikoj Gorici, tužiteljstvo je tražilo produljenje tih mjera, no zahtjev im je odbijen.

- Od događaja su prošla četiri mjeseca, oni su bili prvo u istražnom zatvoru, a zatim su im dva mjeseca bile određene mjere opreza. Tijekom ta dva mjeseca nitko od njih, prema izvješćima koja su nam dostavljena, mjere opreza nije prekršio. Nadalje, uglavnom se radilo o mladim osobama, većina nije ranije ni prekršajno ni kazneno prijavljivanja ili kažnjavanja. Konkretnije, dvojica od ranije imaju kaznene, a dvojica prekršajne postupke - kazala je Kornelija  Kallay Blažeković, glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Dodala je da kriminalističko istraživanje samog događaja još uvijek nije gotovo jer traju vještačenja oduzetih mobitela, a istražuje se i komunikacija preko društvenih mreža. Inače u međuvremenu, neki od uhićenih pripadnika Torcide su podnijeli ustavne tužbe koje su im usvojene.

Ustavni sud je zaključio da su im pritvaranjem prekršena prava jer im krivnja nije individualizirana. Sumnjičili su se za izazivanje nereda u grupi, a iako je od događaj prošlo četiri mjeseca još se uvijek ne zna tko je točno napadao policajce ni kako su četvorica pripadnika Torcide ranjena iz vatrenog oružja. Policija je tek zaključila da su policajci  vatreno oružje upotrijebili opravdano.

Ključne riječi

Komentara 7

PH
Petarstijena-HR
15:12 15.09.2022.

Hr krivousuđe na djelu,poticajno za drugi put ubijati će i ljude....Sve krivousudnike na ulici treba izbaciti,oni taj posao ne obavljaju kako treba i zašto su masno plaćeni...

MO
modovisisajteMaraschino
14:33 15.09.2022.

....sve do slijedeći put....

Avatar Darlboro2
Darlboro2
18:55 15.09.2022.

Živli!!!! Divno, stvarno je sve med i mlijeko u ovom apsurdistanu... Dakle kad nas deset iscipelarimo nekoga, i taj netko umre, nikom ništa jer eto ne može se dokazati tko ga je točno od nas 10 udario.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije