Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ODLUKA TVRTKE

Svi pomorci na LNG terminalu moraju od 1.11. moraju biti cijepljeni

U Rijeku je doplovio dugoočekivani  plutajući LNG terminal
Nel Pavletic/PIXSELL
27.10.2021.
u 08:41

- U protivnom, kompanija im više neće garantirati zaposlenje, potvrdio je Hrvoje Krhen, direktor tvrtke LNG Hrvatska

Hrvatski pomorci na brodu LNG Croatia, plovećoj jedinici za uplinjavanje ukapljenog prirodnog plina (FSRU) LNG terminala u Omišlju morat će se cijepiti ukoliko žele nastaviti raditi na terminalu, odluka je norveške tvrtke Golar putem koje se zapošljavaju pomorci na LNG terminalu. 

– Iz tvrtke Golar smo dobili informaciju da svi pomorci koje ukrcavaju na brodove moraju biti cijepljeni. Prvom dozom cjepiva najkasnije do 1. studenoga ove godine, a drugom najkasnije do 1. siječnja iduće godine. U protivnom, kompanija im više neće garantirati zaposlenje, potvrdio je Hrvoje Krhen, direktor tvrtke LNG Hrvatska, za Novi list.

Jedini izuzetak od pravila bit će pomorci koji su preboljeli COVID u zadnjih šest mjeseci i imaju valjanu potvrdu o preboljenju.

Krhen je pojasnio da su zaposlenici i dosad morali imati Covid potvrdu.

- Ovo je ozbiljan posao u kojemu ne možemo riskirati da se posada zarazi te da u pitanje dođe opskrba tržišta prirodnim plinom - kaže Krhen.

 

>> VIDEO Nove preporuke HZJZ-a: Tko ne mora u karantenu, što napraviti ako ste bili u bliskom kontaktu...

Komentara 7

Avatar ulomax
ulomax
10:20 27.10.2021.

popalit i menađment i upravu i kompaniju

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
09:56 27.10.2021.

Ljudska prava,demokracija,sloboda odabira,pozitivna diskriminacija.....🤣🤣🤣🤣...sve pila naopako!

ZM
zmaček
09:53 27.10.2021.

Koliko ja znam Hrvatska nije Norveška kolonija. Neka izvole poštivati zakone zemlje u kojoj posluju, ili se pokupe i prepuste posao drugom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije