Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer Plenković:

'Svi će imati uvid u neispravne potpise'

Andrej Plenković
Foto: Adam Guz/PAP/PIXSELL
1/6
18.10.2018.
u 11:56

Premijer je dodao kako statistika pokazuje da je i kod prijašnjih inicijativa bilo između 9 i 11 posto neispravnih potpisa

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak u Bruxellesu da će ministarstvo uprave omogućiti svim zainteresiranim stranama uvid u potpise koji su proglašeni neispravnim, a koje su prikupile inicijative za sazivanje referenduma.

"Dvije inicijative, jedna s dva pitanja, a jedna s jednim, predali su potpise koji su detaljno pregledani. APIS i povjerenstvo nadležno za to napravili su trijažu onoga što je u skladu za zakonom i onoga što nije. Ministarstvo uprave omogućit će svima, ne samo predstavnicima tih inicijativa, nego bilo kome zainteresiranom, uključujući i medije, da dobiju uvid upravo u one potpise koji su proglašeni neispravnim pa će se svatko moći uvjeriti što je istina, a što netko misli da možda nije istina", rekao je Plenković.

Dodao je kako statistika pokazuje da je i kod prijašnjih inicijativa bilo između 9 i 11 posto neispravnih potpisa.

Građanske inicijative Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj prikupljale su potpise za raspisivanje referenduma o izmjenama izbornog zakonodavstva i ukidanju Istanbulske konvencije. 

Pri provjeri vjerodostojnosti  prikupljenih potpisa utvrđeno je da je bilo prekriženih imena, duplih potpisa, nepostojećih ili neispravnih OIB-a, potpisa maloljetnih osoba, kao i preminulih osoba i onih koje nisu hrvatski državljani.

Pogledajte video svađe Plenkovića i Pernara:

Komentara 29

BA
bakulušić
12:49 18.10.2018.

Još ih malo obradite tako da bude uvjerljivije. Da bude - vjerodostojnije! I još recite da ste vi dušom i srcem bili za referendum ali, eto, što se može kad su potpisi lažni. I još recite da su Kuščeviću pune oči suza zbog uočenih nepravilnosti. I još svašta recite...ako treba i na pet jezika. Vi to možete.

RI
rightside
11:57 18.10.2018.

i da, svi ce vjerovat u rijeci obicnog dezertera,,

BE
beitsche
12:13 18.10.2018.

koalicija.EROZIJA DEMOKRACIJE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije