Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O ARBITRAŽI

Švedska: Sporazum je bilateralan

Savudrijska vala/Piranski zaljev
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.07.2017.
u 09:04

Arbitražni sporazum postignut je za vrijeme švedskog predsjedanja Europskom unijom

Švedska, država koja je predsjedala EU u drugoj polovini 2009., kad je potpisan arbitražni sporazum Hrvatske i Slovenije, vrlo je odmjereno, na Večernjakov upit, komentirala arbitražu. Iako je kao svjedok potpisana na sporazumu, napominje da je on bilateralan.

- Arbitražni sporazum postignut je za vrijeme švedskog predsjedanja Europskom unijom. To je bilateralni sporazum između dvije države, čijem potpisivanju smo svjedočili kao predsjedavajući Vijeća Europe.

Švedska je zabilježila odluku Hrvatske da prekine arbitražni sporazum; odluku suda kojom potvrđuju svoju jurisdikciju i odluku da se proces nastavi te presudu donesenu 29. lipnja 2017. - kažu te dodaju:

- Švedska nema namjeru komentirati odluku arbitražnog suda.

 

 

Komentara 3

Avatar Django
Django
11:12 06.07.2017.

Gripen ? I Šveđani gutaju xxxxx kad je biznis u pitanju. Da nemaju šanse izjava bi bila potpuno drugačija

MI
misho32
09:49 06.07.2017.

jel to izjava našeg velikog prijatelja Carla Bilda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije