Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi incident

Svećenik opet napao, i druga svećenikova žrtva nije htjela prijaviti napad policiji?!

Sukošan
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
18.05.2022.
u 10:10

Sve se dogodilo u noći 17. svibnja, a prema informacijama koje imamo, ali ne od oštećene, nego od svjedoka, ženu je krivio za svoje probleme s časnom sestrom koju je ranije napao.

Svećenik don Domagoj Kelava ponovo je napao ženu u Sukošanu i to nakon što je pušten na slobodu nakon isteka desetodnevnog pritvora zbog udaranja i vrijeđanja 70-godišnje časne sestre u Sukošanu kraj Zadra.

Sve se dogodilo u noći 17. svibnja, a prema informacijama koje imamo, ali ne od oštećene, nego od svjedoka, ženu je krivio za svoje probleme s časnom sestrom koju je ranije napao.

– Za sada vam samo mogu neslužbeno reći da ni ova žrtva nije prijavila da je napadnuta već je, prema sadašnjim informacijama, rekla da je pala s bicikla. No mi imamo saznanja u razgovorima sa svjedocima da je napao 43-godišnju ženu i lakše je ozlijedio – rekao je jedan naš izvor iz zadarske policije.

Naš reporter Frane Šarić javio se uživo iz Sukošana. 

Policija se oglasila o napadu.

"Nakon što je jučer, 17. svibnja 2022. godine, zadarska policija zaprimila saznanja o narušavanju javnog reda i mira u Sukošanu, tijekom dana provedeno je kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 43-godišnjakom. Sumnjiči ga se da je jučer, oko 00.10 sati u Sukošanu u Ulici hrvatskih branitelja prvo verbalno napao, a potom i fizički nasrnuo na 43-godišnjakinju. U Općoj bolnici Zadar oštećenoj je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno kako je lakše ozlijeđena.Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izazvanog naročito drskim i nepristojnim ponašanjem, osumnjičenik će danas uz optužni prijedlog biti prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru", stoji u priopćenju. 

Podsjetimo, Večernji list pisao je u nekoliko navrata o ovom slučaju. Domagoj Kelava pušten je na slobodu nakon isteka desetodnevnog pritvora zbog udaranja i vrijeđanja 70-godišnje časne sestre u Sukošanu pokraj Zadra.

U zatvoru je odlukom suda bio deset dana uz optužni prijedlog da je u alkoholiziranom stanju opsovao i šakom udario časnu sestru. Svećenika je osudila i zadarska nadbiskupija. Časna sestra iz Sukošana za Večernji list izjavila je da je pala i da je svećenik nije udario, no ubrzo nakon toga Zadarska nadbiskupija priopćila je da je istražila slučaj i osudila je nasilje u Sukošanu.

Nakon informacije o isteku pritvora svećeniku Večernji list zatražio je njegovu izjavu i komentar. Prije nego što je pritvoren, on je u komentaru lokalnom portalu demantirao tvrdnju da je istukao časnu sestru. Svećenik je na sud priveden dva dana nakon događaja odnosno tek nakon što je stanovnik Sukošana o slučaju obavijestio medije.

Don Domagoj Kelava nedavno je izbacio i iz župne crkve u Gorici, pokraj Zadra, 23 učenika koji uskoro trebaju primiti sakrament krizme i to navodno zbog toga što ljetos nisu dolazili na misu. Dvadeset i tri ogorčena roditelja u ponedjeljak su zatražila pomoć od zadarskog nadbiskupa msgr. Želimira Puljića, a namjeravaju potpisivati i peticiju protiv don Domagoja Kelave.

Video: Časna sestra Aneta: Izgubila sam svijest i pala


 
Ključne riječi

Komentara 31

TA
TakacMakac
10:22 18.05.2022.

Zašto ga ne pošalju u toplice zajedno sa Horvatinčićen? Pa nije on kriv što je svećenik

Avatar drug Joža
drug Joža
10:55 18.05.2022.

A ona "časma" sestra, laže da je sama pala da zaštiti nasilnika ?!? Ili da nebi još dobila batina, pardon, da opet sama ne padne negdje.

GM
gmižić
10:57 18.05.2022.

Pa zna on da je batina iz raja izrasla...Pogledajte samo kakav mu je gazda pun bijesa i prijeti se užgati pola svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije