Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istekao mu pritvor

Svećenik koji je istukao časnu sestru iz Sukošana pušten na slobodu

Časna sestra Aneta
Frane Šarić
08.05.2022.
u 20:05

U zatvoru je odlukom suda bio deset dana uz optužni prijedlog da je u alkoholiziranom stanju opsovao i šakom udario časnu sestru.

Svećenik Domagoj Kelava (43) koji je prije desetak dana šakom udario i ozlijedio 70-godišnju časnu sestru iz Sukošana pušten je na slobodu. Potvrdu za to su dobili iz Zadarskog.hr točno deset dana nakon određivanja istražnog zatvora svećeniku.

U zatvoru je odlukom suda bio deset dana uz optužni prijedlog da je u alkoholiziranom stanju opsovao i šakom udario časnu sestru. Svećenika je osudila i zadarska nadbiskupija. Časna sestra iz Sukošana je za Večernji list izjavila da je pala i da je svećenik nije udario, no ubrzo nakon toga Zadarska nadbiskupija je priopćila da je istražila slučaj i osudila je nasilje u Sukošanu.

Nakon informacije o isteku pritvora svećeniku zatražili smo njegovu izjavu i komentar. Prije nego što je pritvoren on je u komentaru lokalnom portalu demantirao tvrdnju da je istukao časnu sestru. Svećenik je na sud priveden dva dana nakon događaja odnosno tek nakon što je stanovnik Sukošana o slučaju obavijestio medije.

Video - Časna sestra Aneta: Izgubila sam svijest i pala

Komentara 6

Avatar drug Joža
drug Joža
21:14 08.05.2022.

Svećenik je zamahnuo rukom a časna naletila na nju. Neki ljudi u svemu vide problem i gdje ga nema.

BA
banini
07:54 09.05.2022.

To je stvarno lice crkve i njenih pripadnika. Takovi i slični likovi imaju utjecaje na odgoj naše djece, na odnose u društvu i politici. Gdje god se okreneš osjeća se njihov dah za vratom. Koliki je taj utjecaj vidljivo je i u zadnjim događanjima oko Mirele Čavajda. Eklatantno kršenje zakona o pravu na zdravstvenu zaštitu i prava na izbor. Pravo rješenje za smanjenje tolikog utjecaja, u državi koja se deklarira kao sekularna, jest ukidanje Vatikanskih ugovora, kojima je u biti Hrvatska platila podršku vatikanske diplomacije u priznanju (kao što je Nijemcima platila Telekomom, Talijanima i Austrijancima bankama, a Francuzima tunelom "Učka" i Istarskim ipsilonom), i uvođenje crkvenog poreza, i to po principu dobrovoljnosti. Ako se mogla ukinuti obvezna članarina za HGK, može se i ovo tako riješiti. Neka plati onaj kome kome to treba i tko to voli.

Avatar MexiCan
MexiCan
21:08 08.05.2022.

Šta je ova napravila?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije