Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITVOREN SVEĆENIK

Sud objavio detalje napada na časnu sestru: Opsovao joj je mater pa je udario šakom u lice

Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
28.04.2022.
u 19:44

Časna sestra zanijekala je napad i rekla da je pala

Zadarska policija privela je u državno odvjetništvo svećenika iz Sukošana. Iz Općinskog suda u Zadru potvrdili su da mu je određen i pritvor, a policija je potvrdila da su proveli kriminalističko istraživanje. Tereti ga se da je časnu sestru udario šakom u glavu i opsovao joj majku, te da je bio u alkoholiziranom stanju. Priopćenje suda prenosimo u cijelosti: 

"Obavještavam Vas da je dana 28. travnja 2022. Policijska uprava Zadarska podigla optužni prijedlog protiv D.K. (1979) zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te ga je istog dana u popodnevnim satima dovela pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru.

Podnesenim optužnim prijedlogom D.K. se tereti da je dana 26. travnja 2022. oko 19,00 sati u mjestu Sukošan u ulici Hrvatskih branitelja, kbr. 31, ispred Župnog ureda, dakle na javnom mjestu dostupnom pogledima većeg broja građana, narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način tako što je u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući, verbalno napao časnu sestru D.A. (1952) psujući je riječima: "jebem ti mater!", da bi je potom i fizički napao na način da ju je udario sa zatvorenom šakom u predjelu lica, uslijed čega je ista pala na tlo, nakon čega se udaljio u župni ured, te na taj način prestao sa daljnjim narušavanjem javnog reda i mira dok je D. A. zbog zadobivenog udarca i pada na tlo zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke te je ovakvim svojim ponašanjem kod D.A., izazvao osjećaj straha i uznemirenosti dok je kod ostalih prolaznika izazvao osjećaj uznemirenosti i nelagode.

Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika odredio njegovo zadržavanje u trajanju od deset dana, zbog opasnosti od ponavljanja djela te je isti prepraćen u Zatvor u Zadru."

I dalje ostaje nejasno zašto je časna sestra demantirala napad u kameru, a neki to u Sukošanu pripisuju strahu.

Podsjećamo, časna sestra je zanijekala da ju je napao svećenik te je izjavila da je sama pala.

- Ja imam problem s vratnom kičmom, imam i medicinsku dokumentaciju koju vam mogu i pokazati. Svakim naglim pokretom glave mi se prekine dotok krvi u mozak i ja padam isti čas - pojasnila je časna sestra.

Iz Zadarske nadbiskupije rekli su da su proveli potreban izvid.

- Ovim putem iskazujemo svoju žalost zbog događaja koji se ničim ne može opravdati. Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem. Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni. Osuđujemo takav način ponašanja i razumijemo ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svećeničkog poziva i službe - rekli su iz Nadbiskupije.

VIDEO Svećenik fizički napao časnu sestru?! Policija istražuje slučaj

Komentara 38

Avatar Lutka...
Lutka...
20:35 28.04.2022.

Dobro je sto su mjestani reagirali. Bravo Sukosan!

SL
slavenZadravec
20:01 28.04.2022.

Stvarno nevjerovatno da je časna zanijekala napad. Da li je moguće da su u svojoj službi toliko izložene zlostavljanju da se ne usudi niti priznati? Ili se radi o ispiranju mozga?

VI
Vivian
21:05 28.04.2022.

Nekontrolirano konzumiranje alkohola proizvodi nezeljene stvari. Posljedice ispastaju nevine zrtve. Pocinitelju je potrebno lijecenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije