Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema dovoljno mjesta

Sve veći broj mališana u Vukovaru: Započinje dogradnja dva dječja vrtića, najavljuje se i izgradnja novog

Ilustracija dječjeg vrtića
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
27.05.2024.
u 18:14

"S dogradnjom ova dva objekta osigurati ćemo mogućnost upisa za još 40-ak djece, odnosno po 20 u svakom objektu."

Poslije niza godina kada se u Vukovaru bilježio smanjen broj djece u dječjim vrtićima i školama zadnjih nekoliko godina bilježi se porast broja djece. To se najbolje vidi u dječjim vrtićima gdje nema dovoljno mjesta kako bi se mogla upisati sva djeca. Radi povećanog interesa i broja djece i prošle godine vukovarske gradske vlasti su morale dva objekta, koja nisu građena dječji vrtići, prenamijeniti i opremiti za potrebe smještaja djece u vrtiću. Potrebe ove godine su još veće jer je iskazan interes za upis oko 200 djece samo u Dječji vrtić Vukovar 1.

Kako bi se na neko vrijeme riješio taj problem gradske vlasti su se odlučile za projekt dogradnje dva objekta Dječjeg vrtića Vukovar 1. i to centralni objekt kao i objekt na Mitnici. Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je rekao kako je za ove projekte dogradnje vrtića osigurano sufinanciranje iz mehanizma za oporavak i otpornost EU - Next Generation EU te da će dogradnja dva objekta vrtića iznositi oko 460 tisuća eura.

-S dogradnjom ova dva objekta osigurati ćemo mogućnost upisa za još 40-ak djece, odnosno po 20 u svakom objektu. I prošle godine smo bili u potrazi za adekvatnim prostorom jer nismo imali dovoljno prostora, a ove godine interes je još veći. Vukovar je postao grad po mjeri čovjeka i potrebe su sve veće tako da se javlja potreba i za izgradnjom još jednoga objekta vrtića – rekla je Mirjana Kulić koja je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1.

VEZANI ČLANCI: 

Govoreći o potrebama rekla je kako su u posljednjih deset godina otvorili 7 novih odgojnih skupina od kojih dvije prošle godine. Inače, Dječji vrtić Vukovar 1 broji nešto manje od 700 djece, djeluju na 9 lokacija i imaju 32 odgojne skupine.

Potvrdio je to i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić rekavši kako u gradskoj upravi razmišljaju na koji način omogućiti da se sva djeca, čiji roditelji to žele, upišu u dječji vrtić. Podsjetio je i na slučaj od prošle godine kada su morali dva objekta prenamijeniti za potrebe vrtića ali i najavio izgradnju novog dječjeg vrtića.

-Novi dječji vrtić u Vukovaru graditi će se u gradskoj četvrti Olajnica. S njegovom izgradnjom na duži period bi imali riješeno pitanje upisa djece u vrtić uz poštivanje svih pedagoških standarda. U tijeku je izgradnja projektne dokumentacije tako da bi u krajem godine mogli provesti postupak nabave. Prema projektu 15 mjeseci je rok za izgradnju novog vrtića – rekao je Dimić.

U Vukovaru djeluje i Dječji vrtić Vukovar 2 koji također bilježi porast broja upisane djece i koji također imaju sve veći problem s prostorom. 

>>> FOTO Pogledajte fenomenalne prizore 'Cvjetnog Mjeseca': Bio je vidljiv i na nebu iznad Šibenika

Ilustracija dječjeg vrtića
1/11

Komentara 5

Avatar Stradun
Stradun
13:05 28.05.2024.

Krasno je to čuti. Neka Hrvatića....

JA
Jania
08:54 28.05.2024.

Lijepe vijesti.

Avatar CUBE
CUBE
00:15 28.05.2024.

Preko vikenda ima mesta u vrtićima jer se neka deca igraju preko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije