Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Sve veća potražnja za vozačima kamiona jer nema podmlatka

Kamiondžije
Foto: Screenshot Deutche Welle
06.06.2014.
u 08:30

Mlade odbija ovo zanimanje zbog sve većeg broja vozila na cestama i sve češćih zastoja, a ni radno vrijeme im se ne čini optimalnim

U Njemačkoj vlada velika potražnja za vozačima kamiona. Razlog tome je što veliki broj vozača odlazi u mirovinu, a podmlatka nema. Mlade odbija ovo zanimanje zbog sve većeg broja vozila na cestama i sve češćih zastoja, a ni radno vrijeme im se ne čini optimalnim.

Njemačkim špediterima pak s druge strane hitno trebaju vozači kamiona jer je potreba za cestovnim transportima zbog trgovine preko interneta sve veća. Njemačka Agencija za rad zato nezaposlenima nudi obuku u trajanju od 9 mjeseci koju financira zajedno s Europskim socijalnim fondom. 

>>Žrtve poplave nisu same, val solidarnosti diljem Europe

Komentara 8

GU
Gustavo
10:49 06.06.2014.

A Hrvati su kao bolje plaćeni od Poljaka.

Avatar ivek
ivek
12:25 06.06.2014.

place u poljskoj su sveki dan blize njemackom standardu,,,

BA
Bananaman
09:34 06.06.2014.

Evo jos jedan clanak koji promovira milanoviceva vlada ,a u cilju da mladi odlaze iz hrvatske !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije