Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sve informacije potrebne ulagačima na jednom mjestu

– Znamo da su potencijalni inozemni ulagači vrlo oprezni pa je važno da postoje osobe kojima će se moći obratiti za sve informacije – rekla je zamjenica župana Blanka Glavica-Ječmenica
07. srpnja 2011. u 13:04 0 komentara 5 prikaza
potpisivanje
Foto: Privatna arhiva

Okupljanjem svih koji sudjeluju u privlačenju ulagača stvaraju se bolji preduvjeti za realizaciju novih investicija u Varaždinskoj županiji. Odsad „One stop service centar“  potencijalnom ulagaču osigurava dostupnost svih potrebnih informacija na jednom mjestu, a projekt uključuje i podršku stranim ulagačima koji su već uspješno realizirali ulaganja na području županije – istaknuto je danas prilikom potpisivanja sporazuma o osnivanju „One stop service centra“. Kako bi se to omogućilo, potrebna je učinkovita suradnja između različitih organizacija s kojima će ulagač morati kontaktirati pri pokretanju i provedbi projekta pa su sporazum potpisali Varaždinska županija, gradovi Ivanec, Ludbreg i Varaždin, općine Breznica, Gornji Kneginec, Martijanec, Sveti Đurđ i Sveti Ilija te predstavnici Slobodne zone Varaždin, Obrtničke komore Varaždinske županije, Razvojne agencija Sjever – DAN, Varaždinske agencije za marketing i promidžbu – VAMP, Poslovne zone Ivanec i Poslovne zone.

Odsad će se usluge ulagačima pružati u  „One Stop Service Centru“ (OSSC), a ideja je stvoriti jedinstveno informacijsko mjesto, virtualni centar, na kojem investitori mogu dobiti sve relevantne informacije za razvoj planirane buduće investicije pri čemu će poseban naglasak biti na upravljanju odnosa s klijentima i pružanju usluga klijentima. Na taj način ulagaču će se uštedjeti vrijeme i resursi te će se uvelike ubrzati i olakšati proces pokretanja projekata u županiji, a ovu proaktivnu uslugu koordinira i predvodi Razvojna agencija Varaždinske županije. 

 – Znamo da su potencijalni inozemni ulagači vrlo oprezni pa je važno da postoje osobe kojima će se moći obratiti za sve informacije koje su im potrebne da bi uložili u neki projekt i još je važnije da ih mogu dobiti na jednom mjestu. Odsad im je to osigurano u našoj razvojnoj agenciji, a vjerujemo kako će takva usluga omogućiti ulagačima da svoje poslovanje u najkonkurentnijoj županiji razviju uz još manje birokratskih prepreka, problema i kašnjenja – istaknula je zamjenica župana Blanka Glavica-Ječmenica.

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.