Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAŽEN BILJAN

'Svakim danom se zatvaraju lokali, razmišljamo o mogućnosti izlaska na ulicu ili o skupnom otvaranju'

Od zatvaranja kafića jedna od turistički najprometnijh ulica u Zagrebu potpuno je prazna
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
25.01.2021.
u 10:25

U Italiji već danima traju prosvjedi ugostitelja pod sloganom "Otvorit ću", Biljan kaže da su i oni vrlo blizu toga jer su spremni za rad.

Ugostitelj Dražen Biljan smatra da sve sektore u ugostiteljstvu treba izjednačiti, te da je prodaja kava za van 'mrvice za njihovo preživljavanje'. Rekao je kako sve ugostitelje trebaju otvoriti u isto vrijeme i da ih nije dobro dijeliti.

Biljan je u emisiji Hrvatskog radija 'U mreži prvog' rekao kako su ugostitelji na podu i nemaju nikoga da ih podigne i pomogne. Tražili su mogućnost dostave, ali to je manje od 3% prihoda, što im neće pomoći gotovo ni u čemu.  

Na pitanje koliko dugo kafići mogu izdržati, Biljan kaže da su oni gotovi, žele što prije početi raditi. Po službenim podacima, 1098  je zatvoreno od početka pandemije. Čeka ih, rekao je, dugotrajan povratak gostiju. Skeptični su i smatraju da će proći mnogo vremena da se vrate.

U Italiji već danima traju prosvjedi ugostitelja pod sloganom "Otvorit ću", Biljan kaže da su i oni vrlo blizu toga jer su spremni za rad.

- Maksimalno smo poštivali mjere dogovorene sa Stožerom. Smatram da je velika većina ugostiteljskih objekata sigurno mjesto za goste. Tu smo da maksimalno poštujemo mjere, u dogovoru sa Stožerom. Spremni smo početi raditi čim prije, ljudi su na izmaku snaga, računi su prazni, svakim danom se zatvaraju lokali i mi razmišljamo i o mogućnosti izlaska na ulicu ili o skupnom otvaranju u istom danu, rekao je.

Video: Zbog rijetkih komplikacija od korone preminuo jedanaestogodišnji dječak

Komentara 4

HE
Henn
10:49 25.01.2021.

Ovo je vaš svakodnevni podsjetnik da je vlada zatvorila većinu uslužnih djelatnosti, sve škole, spriječila vas da radite, viđate se s obitelji ili prijateljima, putujete ili se bavite sportom i vidite bilo kakvu sportsku ili kulturnu manifestaciju. Ako se usudite ovo preispitivati, vi ste ‘teoretičar zavjera”

ST
stefj
10:39 25.01.2021.

Dok se vi smislite i izađete na ulicu, neće vas ostati dovoljno niti da nosi par različitih transparenata... Osim toga, sjetite se ministra Alardovića s kojom dozom podrugljivosti i prezira komunicira s tim sektorom, za razliku od npr. Ribića. Kad Ribić nešto kaže, Alardović odmah u stav mirno... Vlada, a naročito Alardović, neće ni prstom maknuti dok se ne napuni HZZ ili dok se ozbiljno ne pokvari statistika, toliko da s povećanim uhljebljivanjem neće moći prikriti smanjenje broja zaposlanih u realnom sektoru... Ono što ugostitelji sigurno mogu napraviti, jest podići tužbu. Dovoljan je nejednak tretman, ne trebaju se niti pozivati na zabranu rada...

FE
fefellerunt
11:20 25.01.2021.

Otkuda ugostiteljima to da oni ne utječu na širenje zaraze. Ja vidim da je 2 tjedna nakon njihovog zatvaranja pao broj novozaraženih sa 4000 na 2000, a nakon zatvranja škola )praznici) da je palo na manje od 1000 novozaraženih, da, da su zatvoreni još veći trgovački centri broj bi najvjerojatnije pao na manje od 200 . Interesantno kada su se zatvarale tvrtke koje su stvarale vrijednost, prvomajska, jedinstvo, željezare, Torpedo i slične onda nitko nije plakao za njima, ali kad s ezatvore birtije eto jauka u državi znanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije