Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ISTUPA U SABORU

Zbog neslaganja oko COVID-19 suverenisti brzo smijenili Zekanovića s pozicije šefa kluba

Hrvoje Zekanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.12.2021.
u 09:17

Povod razrješenju bio je jučerašnji Zekanovićev istup uime kluba, u kojem je prozvao zastupnike desnih stranaka da su, izbjegavajući jasno pozvati građane na cijepljenje, odgovorni za visoku smrtnost u zemlji od COVID-19

Predsjedništvo Hrvatskih suverenista razriješilo je sinoć Hrvoja Zekanovića s mjesta predsjednika kluba zastupnika ove stranke u Saboru, rečeno nam je u stranci. Povod razrješenju bio je jučerašnji Zekanovićev istup uime kluba, u kojem je prozvao zastupnike desnih stranaka da su, izbjegavajući jasno pozvati građane na cijepljenje, odgovorni za visoku smrtnost u zemlji od COVID-19. U obraćanju uime Kluba, Zekanović je rekao kako je jedini od 24 zastupnika desnije od HDZ-a cijepljen te poručio kolegama: "Sramite se, zbog vašeg stava ljudi završavaju na respiratoru."

Ovaj istup u stranci su mu ljuto zamjerili pa je ekspresno smijenjen zbog, kako objašnjavaju naši izvori, činjenice da je vlastiti stav iznio u obraćanju uime kluba, iako se o tome ni s kim nije konzultirao. Kažu i kako ovo nije prvo Zekanovićevo "soliranje" uime kluba, mimo znanja i koordinacije s kolegama u stranci.

Na funkciju predsjednika Kluba Hrvatskih suverenista imenovan je predsjednik stranke Marijan Pavliček.      

Ovo je govor zbog kojega je Zekanović smijenjen:  

Komentara 54

TM
trade_mark
09:22 10.12.2021.

Hahaha. Mulj hrvatske desnice.

BK
Branimir Krešimir
10:40 10.12.2021.

Čestitam Zekanoviću! Suverenistima sam do sada vjerovao,ali više nemaju moj glas,a nadam se i svih odgovornih ljudi.

BJ
bjmaro
10:06 10.12.2021.

Ova tzv. krajnja desnica se izblamirala za slijedecih 5 izbora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije