Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GDJE JE NESTALO LJETO?

Sutra malo toplije nego danas, no prognoza za vikend neće se svidjeti mnogima

Nakon velikih vrućina došlo je do zahlađenja i kiše
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/2
25.08.2021.
u 09:38

U petak će, a i u subotu, oborina ponegdje vjerojatno biti i preobilna u kratkom vremenu. Moguće su i jake nevere

Sudeći prema vremenu danas, ljetu se bliži kraj. Temperatura zraka u unutrašnjosti je pala ispod 20 stupnjeva Celzijevih, dok je nešto toplije na Jadranu, ali i ondje je pretežno oblačno, vjetrovito i kišovito.

Sutra će prevladavati sunčano. Prijepodne na istoku i jugu oblačnije, moguće uz malo kiše. Ujutro je na zapadu unutrašnjosti moguća magla. Krajem dana sa sjevera novo jače naoblačenje s kišom. Vjetar slab i povremeno umjeren jugozapadni, na moru i sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 16 do 21, a najviša dnevna od 22 do 27 na kopnu te od 25 do 29°C duž obale, stoji u prognozi DHMZ-a.

HRT-ovi meteorolozi pak najavljuju da ostatak kolovoza neće biti onakav kakvog mnogi priželjkuju.

– Odviše će podsjećati na jesen zbog oblaka, povremene kiše te osobito niže temperature koja će biti prikladnija kraju rujna. Iznimka će biti sunčaniji i danju topliji četvrtak, a u subotu je moguća i obilnija kiša. Ni turističkoj sezoni na Jadranu vrijeme neće ići na ruku, no ipak mnoge će i radovati kiša, osobito na sušnome jugu. Pritom je nezgodno što će u petak, i osobito subotu, oborina ponegdje vjerojatno biti i preobilna u kratkom vremenu. Moguće su i jake nevere. U četvrtak prolazno sunčanije i uglavnom suho. Jake bure bit će i u srijedu te nakon juga – ponovno tijekom vikenda – stoji u prognozi HRT-a.

Iako će u četvrtak biti sunčanije i danju toplije, vikend će biti hladniji.

– Nakon prolazno sunčanijeg i stabilnijeg četvrtka, od petka će ponovno biti vrlo nestabilno s povremenom kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom. Pritom je povećana vjerojatnost grmljavinskog nevremena te mjestimice obilne oborine. Nakon jugozapadnjaka i juga, jake bure ponovno će biti u petak i subotu, pogotovo na sjevernom Jadranu – prognozira Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

 VIDEO Nevrijeme u Slavoniji rušilo krovove i oštetilo automobile

Ključne riječi

Komentara 2

BE
berija
13:18 25.08.2021.

Mnogima će se prognoza i svidjeti. Na primjer, životinjama i biljkama, kućnim ljubimcima, poljoprivrednicima, energetičarima, svima koji se boje globalnog zatopljenja... Neće se svidjeti ugostiteljima i lijenčinama zagrebačkim.

MO
montello
11:21 25.08.2021.

Moraju puknuti vrucine a biti ce i rujan lijep

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije