Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENADIO I ŠOKIRAO TURISTE

Pogledajte kako minijaturno izgleda brod pokraj najveće životinje na svijetu

Plavetni kit
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
18.07.2016.
u 13:37

Ovaj predivan susret koji se viđa samo jednom u životu zabilježila je snimka dronom

Nesvakidašnji susret dogodio se kada je najveća životinja na svijetu zapažena kako pliva pokraj turističkog broda, a ujedno oduševljeni i šokirani turisti mogli su samo zadivljeno gledati kako 27-metarski div prolazi pokraj njihovog ''malenog'' 22-metarskog broda.

Ovaj predivan susret koji se viđa samo jednom u životu zabilježila je snimka dronom i jasno pokazuje koliko je malen brod u usporedbi s ovim dobroćudnim divom prirode.

Plavetni kitovi svojom veličinom premašuju svako biće iz sadašnjosti i prošlosti – uključujući i dinosaure. Najveći plavetni kit ikad zabilježen bio je dugačak 33 metra.

Kako bi lakše ilustrirali njegovu veličinu, znanstvenici su kitovu dužinu usporedili s jednim košarkaškim igralištem, a veličinu njegova srca s veličinom Mini Coopera.

Još početkom 20. stoljeća, plavetni su kitovi plivali svjetskim oceanima u velikom broju, no danas su oni ugrožena vrsta. Zaštićeni su, a najbolje se oporavljaju populacije koje obitavaju pokraj obale Kalifornije. Stoga nas ne čudi kako je ovaj fascinantan video snimljen upravo u tom dijelu Pacifika.

>> 10 činjenica o ljenjivcima koje morate znati!

Komentara 19

ZE
zelenakrava
15:33 18.07.2016.

pogledao sam to nekoliko puta i brod uopće nisam vidio? Gdje je?

TB
taras.buljba
16:42 18.07.2016.

Kit je valjda pojeo brod.

SC
schwertransport
15:56 18.07.2016.

Gdje je brod?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije