Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA

Suspendiran žandarm zbog sumnje da je sudjelovao u ratnom zločinu na Kosovu

Kosovo
ilustracija
28.03.2014.
u 13:47

Krstovića se tereti da je zajedno s drugim pripadnicima 177. vojno-teritorijalnog odreda ubio najmanje 46 albanskih civila

Fond za humanitarno pravo iz Beograda priopćio da je suspendiran pripadnik srpske žandarmerije Vladan Krstović zbog optužbe za sudjelovanje u ratnim zločinima na Kosovu, javlja agencija Tanjug.

Kako se navodi u priopćenju, FHP je u prosincu 2013. uputio Žandarmeriji zahtjev za udaljavanje s dužnosti Vladana Krstovića jer mu je optužnicom Tužiteljstva za ratne zločine stavljeno na teret da je zajedno s drugim pripadnicima 177. vojno-teritorijalnog odreda u selu Ljubenić, u općini Peć, 1. travnja 1999., u vrijeme NATO bombardiranja Srbije, ubio najmanje 46 albanskih civila, a tereti se i za prinudno raseljavanje žena, djece i staraca u Albaniju, paljenje obiteljskih kuća i zastrašivanje civila.

Fond je isti takav zahtjev o suspenziji uputio i načelniku Glavnog stožera Vojske Srbije, generalu Ljubiši Dikoviću u vezi slučaja časnika i dočasnika Vojske Srbije optuženima da su kao pripadnici 549. motorizirane brigade VJ sudjelovali u ubojstvu najmanje 27 albanskih civila, ali, kako kažu, do sada nisu dobili odgovor. Fond za humanitarno pravo podsjeća da su, među više od 160 optuženih za ratne zločine, deset posto bili aktivni pripadnici vojske i policije u trenutku objave optužnice.

>> Izložba troje djece koji su preživjeli ratni zločin na Kosovu

Komentara 5

Avatar naroz
naroz
21:20 28.03.2014.

a kada ce oni da traze osudu NATO zemalja i njihovih voda

SE
selbivoje
18:00 28.03.2014.

srbija treba da nadje snage, da prizna svoje zlocine, i da ne sudi svojima po onom starom kadija ti naudi ,kadija ti sudi",nego to da se prepusti drzavi kosovo tamo gde su i pocinjeni zlocini i proterivanja , a srbijarbija da se bavi sama sa sobom , no tesko je znam jer ista generacija koja je naredjivala te zlocine vlada i srbijom sada ,samo glavno komandujucih nema dakle srbijo otrezni se , jer svakako tebi ce to biti za dobro pre svega

SE
selbivoje
17:33 28.03.2014.

koji zandarm, bilo ih je na tisuce sa srbije, a oni sa kosova su bili kao oni u hrvatskoj na borovom selu, i kninu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije