Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet kod kuće

Susjedi iz Bužanove: Nedostajala mi je budilica dok je Bandić bio u zatvoru

Milan Bandić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/6
19.11.2014.
u 22:20

Dvaput su te večeri odvjetnici Milana Bandića ušli u zgradu Bužanove 4, jedini koji su zakoračili kroz glavni ulaz...

– Ništa, hvala – bile su prve i jedine riječi koje je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio nekolicini novinara koji su ga pri povratku iz Remetinca dočekali ispred stana u Bužanovoj 4 u Zagrebu. Točno u 18.15 sati Mercedes metalik sive boje Dragutin Ferenčak, vjerni Bandićev čuvar i šetač psa, uveo je u prostranu garažu. Na mjestu suvozača Vesna Bandić, iza njezin suprug Milan Bandić, trenutačno izbavljen od zatvorskih ćelija u kojima je proveo dugih mjesec dana. Do njega čovjekov najbolji prijatelj – vjerni pas Rudi. Blagi smiješak koji se tek nakratko pojavio na licu dugogodišnjeg "čuvara" grada Zagreba iščezava izlaskom iz automobila.

Može komentar gradonačelniče? Kako ste? Ostaju to neodgovorena pitanja novinara upućena Milanu Bandiću koji zabrinuta izraza lica u ruke prima vrećice iz auta i istodobno se igra sa zlatnim retriverom Rudijem koji veselo maše repom. Dok se garažna vrata ubrzano spuštaju pred znatiželjnim licima novinara i tek nekoliko susjeda koji su provirili kroz prozor susjedne zgrade, daljnja "ruta" zagrebačkog gradonačelnika, čuvara Dragutina, supruge i psa dobro je uhodana. Samo te večeri Dragutin Ferenčak ponovio ju je nekoliko puta. Na sporedni ulaz, iz garaže do dizala pa do petog kata i obratno. Sporedni ulaz i dizalo poput obrambenih utvrda, utočišta koje pruža bijeg od javnosti, a šutnja kao zaštitni znak.

Dvaput su te večeri odvjetnici Milana Bandića ušli u zgradu Bužanove 4, jedini koji su zakoračili kroz glavni ulaz. Tiho, gotovo neprimjetno, bez komentara. Nakon što se spustio prvi mrak, nešto iza 17 sati na portafon je pozvonio Krešimir Krsnik. Nešto kasnije, dvije minute nakon što se gradonačelnik vratio kući, stigao je i njegov drugi odvjetnik, Marijan Hanžeković. Ispred Remetinca gradonačelnika su dočekala i trojica njegovih "maratonaca", partnera za jutarnje trčanje. Ozarenih lica ne kriju zadovoljstvo što se Milan Bandić vratio kući. Sumnjaju da će uskoro na trčanje s njima, ali strpljivo će čekati dan kada će im se zagrebački gradonačelnik ponovno pridružiti u rekreaciji. Neki susjedi pak ne dijele njihovo mišljenje.

– Nedostajala mi je budilica dok je Bandić bio u zatvoru – sarkastično govori gradonačelnikova susjeda objašnjavajući da je njegovo društvo za trčanje smijehom i galamom redovno budi u 6 ujutro dok trčeći prolaze pokraj njezina prozora.

– Ovo nije nikakva poruka, doli one – ako ne možeš platiti jamčevinu, onda nisi dovoljno ukrao – dodaje susjeda vidno razočarana Bandićevim izlaskom iz Remetinca. Tek nekoliko klupica dalje, sasvim druga priča. Znate li da vam susjed Bandić dolazi doma? Veselite li se?

– Odlično, napokon – komentira druga susjeda nasmijana od uha do uha.

– A kaj sad hoćete od njega, pustite čovjeka na miru – dodaju još dvije susjede svoj komentar. Stariji muškarac koji hoda iza njih nakratko se zaustavlja i čekajući da se udalje, približava i šaptom izgovara: "Nažalost." Istodobno s druge strane ulice Dragutin Ferenčak pred ulazom dočekuje gospođu koju gradonačelnik i obitelj očito očekuju kao gošću. Tko zna slave li njegov izlazak na slobodu ili su uranili s rođendanskim čestitkama za Bandićev 59. rođendan koji je u subotu. Ili možda oboje. Stanare Bužanove ulice to ionako pretjerano ne zanima. Ne zvjeraju kroz zavjese, ne zaustavljaju se pred gradonačelnikovim stanom, više čak ne upiru pogled u njega. Tišina je zavladala kvartom, a prekida je tek poneki vrisak djece koja se vraćaju iz škole. 

>> Bandić izašao! Odvjetnik Hanžeković dignuo kredit na 15 milijuna kuna za jamčevinu

 >> Bandića dva sata s nestrpljenjem čekali da izađe iz Remetinca

 

Komentara 17

DU
Deleted user
22:56 19.11.2014.

Koji bedasti clanak!

DA
Dabiša
23:13 19.11.2014.

Ne pratim baš nešto puno politiku. Ako je što kriv, neka odgovara. Simpatično mi je gledati psa ovdje, kako toplo držanje. Baš su psi zakon. Pola grada ga je slavilo, a sad ga se odriče, a pas, pas ostao prijatelj.

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
00:31 20.11.2014.

Milane sad zaista znas, tko su ti naj veci neprijatelji. Tvoji bivsi stranacki Lopovi koji su tebi navalili teret da opravdaju svoj lopovluk. Tu mores ukljuciti I USKOK jer su nasjeli ili prisiljemi od Milanovica I petokolonasa Ostojica. da delajuu sporku rabotu za njh. Bandicu, imaj strpljenja doci ce vrijeme kad I oni vide tamne zidine Remetinca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije