Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Supruga šefa SDP-a HZJZ-u naplatila ponovni stručni ispit

Prema nekim navodima, u kadrovskoj službi HZJZ-a su se u nekom trenutku sjetili pokrenuti pitanje produljenja njezine licencije, jer je radila u referentnom centru za debljinu gdje je i savjetovalište u koje dolaze pacijenti
06. ožujka 2016. u 07:00 62 komentara 3333 prikaza
Sanja Musić Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zašto je doc. dr. sc. dr. Sanja Musić Milanović zanemarila to što joj je isteklo odobrenje za samostalan rad i, pogotovo, zašto si je dopustila da joj Hrvatski zavod za javno zdravstvo plati stručni ispit, nismo doznali. SMS-om nas je tek uputila na Hrvatsku liječničku komoru.

A HLK je već iznio podatke prema kojima je njezina licencija istekla 19. prosinca 2008. godine, a zahtjev za produljenje podnijela je tek u prosincu 2015. Sedam godina radila je bez važeće licencije, iako je prema Zakonu o liječništvu mora imati svaki zdravstveni radnik koji obavlja zdravstvenu djelatnost. Dr. Musić Milanović u HZJZ-u je voditeljica Službe za promicanje zdravlja.

Prema nekim navodima, u kadrovskoj službi HZJZ-a su se u nekom trenutku sjetili pokrenuti pitanje produljenja njezine licencije, jer je radila u referentnom centru za debljinu gdje je i savjetovalište u koje dolaze pacijenti. Bilo je tumačenja da prema starim propisima licenciju nisu trebali imati zdravstveni radnici koji ne rade s pacijentima, međutim, to nije točno – Zakon o liječništvu na to obvezuje sve, bilo da rade s pacijentima ili ne. U svakom slučaju, doc. dr. Musić Milanović je za produljenje licencije morala ponovno polagati stručni ispit, jer je prošlo više od godine dana od prestanka valjanosti licencije. Navodno je tada rekla: OK, ali će mi Zavod refundirati troškove jer me nisu na vrijeme upozorili. Zavod je to odobrio i platio 4000 kuna za ispit.

– Nije poslodavac dužan na to upozoriti. Usporedbe radi, svatko od nas sam mora voditi računa je li mu istekla vozačka dozvola, a ako zaboravimo produljiti je i ulove nas, sami plaćamo kaznu – govori jedan liječnik.

Pitali smo u HZJZ-u za koliko su djelatnika platili stručni ispit. Odgovoreno nam je da to nije praksa, ali se dogodilo u nekoliko navrata. U ponedjeljak očekujemo detaljniji odgovor na pitanje kome i po kojim kriterijima su plaćali stručni, troškove licencije, koji su osobna stvar svakog liječnika.

Valja reći da je S. Musić plaćala članarinu Komori sve vrijeme i sudjelovala u medicinskoj izobrazbi te da je bez licencije ukupno 305 liječnika, međutim, riječ je o supruzi donedavnog predsjednika Vlade pa se prašina podigla samo oko nje.

>> Sanja Musić Milanović sedam godina radila bez važeće liječničke licencije

KiK prosinac
PROMO
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super popuste!
  • Bjelovar112:

    eto kak je sparna još je i crni kruh tanko rezala .

  • svirep:

    Kaže Mujo Fati : -Zamisli Fato,već šest dana ležim u štali kraj krave očekujući da se oteli i ništa !? Govori Fata: -Kada te vidi pored sebe,sigurno misli da se već otelila!

  • mobitel20:

    Veliko postenje u naseg Shaloma,eee...a to je tek mrvica...svi ljudi zika zoke su poput virusa u svim porama,pa kako budu micani tako ce sve vise kriminala i izdaja izlaziti vani. Pogotovo sto ce popustati i medijska okupacija jugofila ili multietnickih apatrida.