Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isplanirano

'Supruga iz pakla' dobila četiri godine: U više navrata tražila ubojstvo muža

ruža šimunković
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
12.09.2014.
u 17:03

U obrazloženju presude navodi se da je optužena za metu odabrala osobu pogodnu da bude izmanipulirana i to jer se htjela domoći stana i mirovine

“Supruga iz pakla” Ruža Šimunković danas je na Županijskom sudu u Varaždinu proglašena krivom zbog toga jer je tijekom srpnja 2012. od Zorana Oršoša u više navrata tražila da ubije njezina supruga Antu Marjanovića, i to kako bi naslijedila njegov vojni stan u Varaždinu i mirovinu.

Droga i tablete

Nepravomoćnom presudom R. Šimunković je za poticanje na pokušaj ubojstva iz koristoljublja osuđena na četiri godine zatvora. U obrazloženju presude predsjednica sudskog vijeća Božica Mišak istaknula je kako je optuženica za metu kaznenog djela planirano odabrala osobu pogodnu da bude izmanipulirana. Podsjetimo, R. Šimunković se za Marjanovića udala na prijevaru, čime se i hvalila Ivanu Trupkoviću, Mati Strahiji i drugima koji su svjedočili kako je tražila od njih da joj pomognu nabaviti drogu ili lijekove kojima bi usmrtila nesretnog Marjanovića. Sutkinja je kazala i da je Marjanović iskazom koji je dao na sudu u potpunosti uvjerio sudsko vijeće da nije znao da je oženjen Ružom Šimunković. Tijekom postupka Marjanović je na zahtjev brata lišen poslovne sposobnosti i dodijeljen mu je skrbnik. Danas Marjanović u Domu za stare i nemoćne u Majerju čeka da sud poništi brak u koji je na prijevaru uvučen, a iz kojeg je jedva izvukao živu glavu. Inače, obrana je tijekom postupka cijelo vrijeme isticala kako protiv optužene nema nikakvih materijalnih dokaza, ali sutkinja je kazala da u slučajevima kada djelo nije počinjeno teško da se takvi dokazi i mogu očekivati.

Već osuđivana

– Obrana je tvrdila da su svjedoci dali lažne iskaze kojima je motiv bila osveta, no sud ne vidi zašto bi toliko različitih ljudi svjedočilo protiv optužene i što bi im bio zajednički motiv. Sud je zauzeo stav da su ti iskazi istiniti – zaključila je sutkinja.

Ruži Šimunković produljen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Podsjetimo, ona je već osuđena zbog prijevare, a protiv nje je podignuta i optužnica u Sloveniji zbog pokušaja ubojstva.

>>Vještaci o Ruži: Ima narcistička 
i psihopatska obilježja ličnosti 

>>Ruža Šimunković: Namjestili su mi, ja ne ubijam ljude

>>'Crna Ruža' ubojici nudila 500 eura, a sada tvrdi: Namjestili su mi

Komentara 9

ZA
zahira45
12:25 13.09.2014.

Bolesnica! Malo je dobila, kad izadje opet je opasna.

PE
peroljubic78
21:25 12.09.2014.

Sutkinja je potpuno pravedno donjela presudu, takve kao ova Ruža treba izk...! Tihomire što se trpaš gdje ti nije mjesto!? Nemaš pojma o tome slučaju a uspoređivaš sa Sanaderom!

BA
bajo2
17:21 13.09.2014.

e jesu face!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije