Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ultimatum

Sukob u koaliciji: Šef HEP-a Goran Granić, Kovačević ili Budimir?

goran granić
Foto: Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
1/3
Autori: Marko Špoljar, Marko Biočina
23.04.2013.
u 07:43

Puno toga bit će jasnije i nakon povratka ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka iz SAD-a

Birajte – ili će novi šef HEP-a biti Goran Granić ili će to biti Dragan Kovačević – najjednostavniji je opis ponude koju je, doznajemo, predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović stavio pred koalicijske partnere iz HNS-a.

Kandidati bez komentara

Ipak, u uredu predsjednika Vlade prednost daju Goranu Graniću, koji je trenutačno ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar.

Milanović je koalicijskim partnerima ovu ponudu uputio nakon što je na sjednici užeg kabineta prošle srijede odbio podržati prijedlog HNS-a da svog stranačkog kolegu Zlatka Koračevića na mjestu predsjednika uprave HEP-a zamijene HSLS-ovcem Josipom Budimirom, članom uprave Francka.

– Čitam o tome iz novina i nemam komentara – odgovorio nam je jučer Goran Granić, zamjenik predsjednika Vlade Ivice Račana od 2000. do 2002. godine i predsjednik nadzornog odbora HEP-a (od 2000. do 2004.), na pitanje hoće li prihvatiti ponudu premijera Zorana Milanovića.

Premijerovu ponudu nije nam jučer želio komentirati ni Dragan Kovačević, šef zagrebačkog HNS-a, koji bi u slučaja prihvaćanja ponude morao napustiti mjesto predsjednika uprave Janafa.

Iz Vlade nam jučer nisu željeli reći ništa osim da će se o imenu novog predsjednika uprave HEP-a razgovarati u srijedu ujutro na užem kabinetu Vlade. Bit će zanimljivo što će na tu SDP-ovu ponudu, koja podsjeća na ultimatum, reći predsjednica HNS-a Vesna Pusić koja se tek danas navečer vraća iz Bruxellesa.

Kako doznajemo, ponudu da Koračevića mogu zamijeniti samo Granićem ili Kovačevićem, ministrica vanjskih poslova jučer je svojim bliskim suradnicima prokomentirala riječima: “Samo neka oni biraju!”.

Narodnjaci: Zadnja je naša

Zaključno, sigurno je samo da će Zlatko Koračević “odletjeti” s mjesta šefa HEP-a, a tko će ga zamijeniti, zasad je ipak prerano reći jer iz HNS-a poručuju da će zadnja riječ biti njihova.

Puno toga bit će jasnije i nakon povratka ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka iz SAD-a, no u neformalnim razgovorima članovi vrha HNS-a unisono inzistiraju na tome da je Josip Budimir njihov kandidat i da će upravo on na kraju biti imenovan na čelo HEP-a.

>> Milanović ne želi da HNS na čelo HEP-a stavi Josipa Budimira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije