Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođena rasprava

Supruga i kćeri Zdravka Mamića nisu se pojavile na sudu

Zdravko Mamić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
06.10.2017.
u 10:50

Iako su samo svjedokinje, Mamićev odvjetnik Mate Matić dostavio je sudu jutros punomoć o njihovu zastupanju

Supruga te kćeri Zdravka Mamića, Marina, Lucija i Iva, nisu se pojavile u petak na Županijskom sudu u Osijeku, gdje su trebale svjedočiti na suđenju braći Mamić, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru. Nisu ni opravdale izostanak.

One imaju, pak, pravo iskoristiti blagodat nesvjedočenja, jer su članovi uže obitelji, no moraju se pojaviti pred sucem i to jasno izreći. Iako su samo svjedokinje, Mamićev odvjetnik Mate Matić dostavio je sudu jutros punomoć o njihovu zastupanju. Za svjedoke ih je predložio USKOK, a tužitelji ih planiraju ispitati o porijeklu novca koji je Zdravko Mamić uplaćivao na njihove račune.

U sudnici je, na koncu, sjedio samo Pernar: Zdravku Mamiću ulaz je zabranjen, zbog čestih ispada na raspravi, a Zoran Mamić i Damir Vrbanović nisu se pojavili, niti je dostava poziva za njih dvojicu uredno iskazana. Rasprava, stoga, nije ni održana.

- Današnja rasprava se odgađa jer nisu ispunjene procesne pretpostavke za njezino održavanje. Naime, Zoran Mamić i Damir Vrbanović nisu primili poziv za današnju raspravu na zakonom propisani način. Iako su oni pismeno izvijestili sud da su upoznati s datumom održavanja rasprave te se ispričali za nedolazak, ovo nije dovoljno da bi se ispunile procesne pretpostavke za raspravu jer se poziv mora uputiti u zatvorenom omotu pa bi se prekršile, tako, europske konvencije – objasnio je sudac Darko Krušlin.

Novo je ročište 10.10., a za svjedoke su pozvane bivša i sadašnja supruga Zorana Mamića te bivša supruga Milana Pernara.

Komentara 4

Avatar comparator
comparator
12:03 06.10.2017.

Ovo suđenje kao i gotovo sva po ovim uvjetno pozitivnim zakonima su čista sprdačina zdravog razuma .Hrvatska treba novi pravni sustav koji bi bio kraći jasniji i ujednačeniji umjesto ovih cirkusa koji toliko bodu oči . Zdravko po ovakvim zakonima može biti kriv bez dokaza ali i oslobođen pa makar i napravio kazneno djelo . Sve se to prepušta politici ili interesnim skupinama društva pa ispada kako nam je zakon paušalan . Što će nam onda zakon ako će suci svojevoljno tumačiti zakone ? Dakle zakoni su nejasni višeznačni (rastezljivi) i komplicirani .

MX
Mister X
16:56 06.10.2017.

. Za svjedoke ih je predložio USKOK, a tužitelji ih planiraju ispitati o porijeklu novca koji je Zdravko Mamić -0tac i muž uplaćivao na njihove račune. ""Sistem se zasniva ovdje vidljivo na pomanjkanju dokaza dokaznog materijala .. Proizilazi da Tužiteljii smatraju kako su muževi dužni da znaju-konitolitaju gdje i koliko im žene zarađuju i koliko dobivaju od pojedinog klijenta te da to sve skupljaju kao dokumentaciju . ! Tako očekuju isto da žene i djeca da kontroliraju vrhunski biznis svoga oca i transakcije nogometaša te da čitaju ovjerene ugovore anekse ugovora i posjećuju odvjetnike koji to obavljaju i javne bilježnike te da to sve kopiraju ili fotografiraju godinama za sebe da prate isplate ili kamate te posudbe svoga supruga i oca njegovih prijatelja i poslovnih partnera. Za mene sada jasno o čemu se radi !!!,

MA
macks
18:24 06.10.2017.

(ova ekipa) ,ja oni su pljackali Hrvatska nacionalna dobra!Tu je Hrvatsko" pravosudje" koje ih tjera do iza 7 mora! Ti ljudi su Andjeli,pravi Andjeli u odnosu na one lopove velikog kalibra,koji su "prisvojili" milijarde ,a da ih niko ne tjera do iza jednog mora!E moj narode!!!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije