Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Suđenje u slučaju Indeks 5 nije počelo ni iz drugog pokušaja

Na ročištu nisu se pojavila dvojica odvjetnika pa je predsjednik sudskog vijeća raspravu odgodio za 23. ožujka
15. ožujka 2012. u 13:55 1 komentara 24 prikaza
Suđenje Antunu Sertiću
Foto: Anto Magzan/ PIXSELL

Suđenje u Indeksu 5 nije počelo ni iz drugog pokušaja na zagrebačkom Županijskom sudu. Naime, na današnjem ročištu nisu se pojavila dvojica odvjetnika pa je Željko Horvatović, predsjednik sudskog vijeća, raspravu odgodio za 23. ožujka, kada bi se okrivljenici trebali očitovati o krivnji.

USKOK je, u petoj po redu optužnici koja se bavi korupcijom u akademskoj zajednici, u ovom slučaju konkretno na Fakultetu prometnih znanosti, optužio 12 profesora, jednog zaposlenika fakulteta, tri posrednika i dvoje studenata. Prije službenog početka suđenja, postupak je razdvojen protiv Dražena Topolnika koji je teško bolestan. Optuženici se terete za kupnju i prodaju ispita na Prometu, a kako je to funkcioniralo, najbolje svjedoči primjer jednog od studenata koji je, prema optužnici, položio 11 ispita davši za to 2500 eura. Neki od optuženika u ovom postupku, poput profesora Antuna Sertića i Damira Božićevića te posrednika Ante Bilušića, već su nepravomoćno osuđeni u prethodnim postupcima.

USKOK ih tereti da su inkriminirana djela počinili od studenoga 2007. do rujna 2008. kada je i otkrivena afera Indeks koja je rezultirala uhićenjima stotinjak osoba na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu prometnih znanosti.

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
  • brle brkić:

    Jadna nam majka kad nas počnu voditi ovi što su kupili znanje.