Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre među prvima kad sud nastavi s radom

Smiljana Srnec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
22.04.2020.
u 15:13

Smiljana Srnec, rođena 1974. optužena je da je svoju sestru Jasminu Dominić, rođenu 1977. ubila u ljeto 2000. godine s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu, nanijevši joj višestruke prijelome kostiju glave, a tijelo je potom sakrila u zamrzivač.

Suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kuću u Palovcu prošle godine, među prvima će se nastaviti kada se na varaždinskom sudu steknu uvjeti za zdravstveno siguran nastavak rada.

Izjavio je to glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda Igor Pavlic nakon što je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsko rješenje kojim su odbijeni prijedlozi za izdvajanje dokaza koje je obrana smatrala nezakonitima.

Pavlic je za Hinu kazao da se utvrđuju mogućnosti održavanja sudskih rasprava uz poštivanje svih epidemioloških preporuka.

Tako još nije poznato hoće li se suđenje Smiljani Srnec, nastaviti putem video veze ili na redovnom ročištu. No, ono će sigurno biti zakazano među prvima, uz poštivanje strogih uputa za sprječavanje zaraze, kazao je Pavlic.

Suđenje Smiljani Srnec prekinuto je 21. siječnja kada je sudac Tomislav Brđanović odbio zahtjev obrane da se kao nezakonit izdvoji zapisnik o očevidu. Obrana je uložila žalbu te se čekao pravorijek Vrhovnog suda.

Nakon rješenja Vrhovnog suda kojim je odbio žalbu optuženice i potvrdio prvostupanjsko rješenje Županijskog suda u Varaždinu, aktualizirano je pitanje nastavka suđenja s obzirom na to da sudovi u tijeku pandemije koronavirusa rješavaju samo hitne predmete.

Smiljana Srnec, rođena 1974. optužena je da je svoju sestru Jasminu Dominić, rođenu 1977. ubila u ljeto 2000. godine s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu, nanijevši joj višestruke prijelome kostiju glave, a tijelo je potom sakrila u zamrzivač.

Jasminin nestanak prijavljen je 2005. a međimurska policija je 16. veljače prošle godine zaprimila dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u obiteljskoj kući Dominićevih, pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana uhićena je Smiljana Srnec koja se otada nalazi u pri

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije