Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skitnica nick

Stvarni Forrest Gump prešetao SAD za 178 dana

Bejzbol
Foto: Nikola Čutuk
1/2
03.10.2012.
u 10:29

Nick Kleckner (25) odbacio je lagodan život i odlučio početi živjeti kao beskućnik

Dvadesetpetogodišnji Amerikanac Nick Kleckner živio je lagodnim životom, odrastao je u obitelji u kojoj novac nikad nije predstavljao problem, no jednog je dana odlučio sve to odbaciti. Počeo je živjeti kao beskućnik i krenuo je na put SAD-om – pješice, pomalo poput filmskog junaka Forresta Gumpa. Za "šetnju" s istočne na zapadnu obalu, od Sjeverne Karoline do Kalifornije, trebalo mu je 178 dana. Kleckner, koji je nakon prihvaćanja novog životnog stila dobio i nadimak Skitnica Nick, sve je vrijeme o tijeku puta s iPada obavještavao svoju majku, koja je informacije objavljivala na njegovu blogu.

– Osjetio sam poriv da to učinim prije godinu dana, kada mi je život bio repetitivan, a ja sam se osjećao kao da ga na cijenim – objasnio je Kleckner na blogu dodajući kako je živeći kao beskućnik naučio puno više cijeniti život. Najteže mu je bilo napustiti svoj Atlantic Beach u Sjevernoj Karolini.

– Sve na tamošnjoj plaži bilo je nekako opušteno. Znao sam da će biti teško otići i završiti na ulici. Napuštanje plaže bilo je pomalo tužno – napisao je na početku svog putovanja. Za sobom je ostavio sve osim odjeće, vreće za spavanje i ruksaka s nekoliko potrepština. Na putu od Atlantic Beacha, odakle je krenuo 5. travnja, pa do Huntington Beacha – a riječ je o udaljenosti od oko 4000 kilometara – pomagali su mu ljudi koje bi upoznavao na ulici. Kad god bi dobio novac ili bonove koji mu nisu bili potrebni za preživljavanje, poklonio bi ih drugim beskućnicima.

Ključne riječi

Komentara 3

2M
2much4me
10:35 03.10.2012.

odbacio je lagodan život i odlučio početi živjeti kao beskućnik ------------------------------------------------------- sve pet prika, al ne dolazi u Hrvatsku, mi beskućnike imamo samo kako bi preuzeli nečiji zločin... ubojstvo najčešće... sretno...

DU
Deleted user
10:47 03.10.2012.

eh,glupsona pa lako je biti"beskucnik"s nekoliko miljona dolara na P.K,i kad ti dopi....i,ti"svratis"na banku..........

Avatar billybull
billybull
21:32 03.10.2012.

hmmm...iz clanka je jedino vidljivo da "ba" koji je potpisao clanak nije niti gledao niti citao forrest gump....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije