Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON DEBATE

Štulhofer: Vi niste znanstvenica, Reisman: Nije ni Kinsey

aleksandar štulhofer,judith reisman,portal
Željko Lukunić/PIXSELL
31.01.2013.
u 19:33

Protivnicima 4. modula poručila je neka se aktiviraju i organiziraju u prikupljanju istinitih podataka

Nakon debate Judith Reisman i Aleksandar Štulhofer dali su izjave za medije. Na pitanje tko će imati koristi od ove rasprave o spolnom odgoju Reisman je odgovorila kako to sigurno neće biti djeca ni njihovi roditelji. Protivnicima 4. modula poručila je neka se aktiviraju i organiziraju u prikupljanju istinitih podataka jer ima mnogo nerazumijevanja, pogotovo ako netko ne zna tko je pedofil.

– Ako ne osudimo rad Alfreda Kinseya, koji je osnova svega ovoga, a on je odgovoran za spolno mučenje najmanje 317 djece, najmlađe je staro dva mjeseca... kako netko može učiti djecu o seksu ako to ne zna i ne osuđuje. Ne možete svoju djecu prepustiti tome, to je ludilo – rekla je Reisman.

>> Reisman u Saboru: Uz spolni odgoj povećat će se broj pobačaja

>> Bandić se ispričao Judith Reisman zbog incidenata u Zagrebu

"Doktorat ne čini znanstvenika"

Aleksandar Štulhofer rekao je kako misli da se nije baš razgovaralo o samoj temi, odnosno kakav je tip spolnog odgoja djeci potreban.

– Ja sam pokušao izložiti činjenice koje govore u prilog tome da je ovaj naš kurikulum ono što znanost priznaje kao nekakvu pomoć roditeljima i djeci. Ova debata pokazala je da postoji duboka podijeljenost i da je strašno potrebno da se ta podijeljenost počne smanjivati, a to prije mogu napraviti političari nego stručnjaci – rekao je Štulhofer. Na pitanje hoće li doći do revizije 4. modula, rekao je kako će to pokazati rezultati evaluacije, nakon dvije godine.

– Ja osobno ne mislim da je gospođa Reisman znanstvenica, imam za to argumente koje sam iznio u novinama, ali to nema nikakve veze s njenim pravom da govori u akademskoj sredini. Jako je važno da studenti budu izloženi raznim mišljenjima i da uče razlikovati jake argumente od slabih – rekao je Štulhofer i pojasnio kako doktorat ne čini znanstvenika nego to čini vrijednost objavljenih radova.

Reisman zahvalila svima

– Dvojben je način argumentiranja tih teza. Prema onome što sam zaključio nakon čitanja onoga sto je gospođa Reisman napisala, njena glavna teza jest da je to sve globalna zavjera, a to nije način na koji znanstvenici argumentiraju svoje teze – zaključio je Štulhofer.

Reisman je na to replicirala da ni Kinsey nije bio znanstvenik.

– On je samo objavljivao knjige o silovanju djece i zlostavljanju, za koje je tvrdio da mogu empirijski dokazati da su djeca seksualna od rođenja – rekla je Reisman i zahvalila svima koji su je lijepo primili, od Sabora do gradonačelnika.

Komentara 73

Avatar crnacjr
crnacjr
21:21 31.01.2013.

Ljudi ne bojte se,pazimo na svoju dicu,našu budućnost i potrudimo se da od njih napravimo časne i poštene ljude,homići nek odgajaju one što ih rode!

Avatar ljutatrava
ljutatrava
20:11 31.01.2013.

roditelji koji ne žele 4.modul i ministar - za stol,..ostali neka ušute..

FA
Fantom47
16:00 01.02.2013.

Još nije našao djevojku? Od silnog znanstvenog rada ne stiže?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije