Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smjena Žunića

Štromar: Sutra ćemo imati novog direktora APN-a

Predrag Štromar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.01.2020.
u 14:20

V.d. direktor APN-a Krešimir Žunić je za 975 eura po četvornom metru lani zajedno sa sinom kupio stan iz APN-ova programa društveno poticane stanogradnje, a u vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar rekao je danas da će sutra objaviti tko je novi direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), nakon što je najavio da će s tog mjesta smijeniti Krešimira Žunića zbog afere s kupovinom stana.

"Sutra ćemo imati novog direktora APN-a", rekao je Štromar ne otkrivajući njegov identitet.

"To ćemo ostaviti za sutra da prođu procedure i odmah poslije Vlade ćete dobiti tu informaciju", kazao je nakon sjednice užeg Vladinog kabineta i razgovora s premijerom Andrejem Plenkovićem,

Štromar je ranije danas potvrdio da će smijeniti v.d. direktora APN-a, HDZ-ovog Krešimira Žunića koji je za svega 975 eura po četvornom metru lani zajedno sa sinom kupio stan iz APN-ova programa društveno poticane stanogradnje, a u vrijeme kupoprodaje bio je zamjenik direktora APN-a i osoba koja je odlučivala o prodaji državnih nekretnina.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja rekao je nakon sjednice užeg Vladinog kabineta da je njegov stranački kolega iz HNS-a, bivši direktor APN-a Slavko Čukelj, koji je sa Žunićem potpisao kupoprodajni ugovor, dao ostavku na mjesto direktora te agencije prije dva, tri mjeseca i tamo nema više nikakvu funkciju.

Nije želio spekulirati gdje je točno Žunić prekršio zakon, dodavši da će DORH utvrditi da li je i u kojoj mjeri prekšen zakon i koje su sankcije. Rekao je i da nema informacija o tome ima li Žunić još neku nekretninu u kojoj povremeno živi bivši ministar Lovro Kuščević, ali da je čuo da je Žunić izjavio da ima nekretninu.

"Zato smo upravo prijavili DORH-u da napravi izvide i utvrdi činjenično stanje. Da, čuo sam u ovih par sati da je Žunić izjavio da ima nekretninu. Moguće je da bi to bilo kršenje zakona, ali pustimo DORH-u da obavi što treba i donese zaključak", istaknuo je Štromar.

Komentara 6

DU
Deleted user
14:47 29.01.2020.

hnsovi ministri ministrice i zaposlenici po drzavnim poduzecima nemaju legitimitet ..tamo su dospjeli politickim trgovinama.. to je modus operandi hnsovke pusicke koja je bila ministrica vanjskih poslova!!!!!???????

Avatar Aristarh
Aristarh
14:46 29.01.2020.

Ko misli da poslije Žunića ne dolazi novi žunić taj se vara. Novi neće namjestiti kupovinu stana sinu nego nekom dobro sakrivenom prijatelju. Od njega može dobiti ili novac ili kupiti isti stan kad prođe sve. Nema poštenih pogotovo u HNS.

BB
Bruno_Bear1
14:25 29.01.2020.

A tko će smijeniti mafiju HNS-a čija hobotnica ima svoje krakove u svim državnim tvrtkamam kao što je HEP, u državnim upravama, ministarstvu graditeljstva , u lokalnim upravama sjeverne Hrvatske ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije