Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štromar o ploči u Jasenovcu:

'Imamo dogovor s premijerom da takvih obilježja više ne bude!'

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/8
28.08.2017.
u 11:45

Ministar je dodao kako se HNS ne boji novih izbora, ali smatra da do njih neće doći.

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar (HNS) na konferenciji za novinare komentirao je trenutačnu situaciju u Vladi te buru koja se ponovno podigla zbog spomen-ploče poginulim pripadnicima HOS-a u Jasenovcu.

– Imamo dogovor s premijerom da takvih obilježja više ne bude u RH i dalje stojimo pri tome. On će to vrlo brzo ostvariti. Ja samo mogu zamisliti scenarij da takve ploče neće biti. Ponavljam, HNS stoji pri stavu da takvim pločama nije mjesto u Hrvatskoj – rekao je Štromar.

Ministar je dodao kako se HNS ne boji novih izbora, ali smatra da do njih neće doći.

– Mi imamo jaku organizaciju i kvalitetne ljude i mislim da ćemo na svakim izborima ponuditi dobre rezultate. Ne mislim da je ulazak u Vladu s HDZ-om bila podrška.

Na novinarsko pitanje o sporazumu koji su potpisali s HDZ-om prilikom ulaska u Vladu u kojem, između ostalog, stoji i točka o simbolima i pokličima poput "Za dom spremni", Štromar je rekao kako su im u tom dokumentu ipak neke stvari važnije.

– Mi smo potpisali dokument kad smo ulazili u koaliciju i držimo se tog dokumenta. Možda su nam u tom dokumentu neke stvari važnije, ali rokova o ispunjenju dogovorenog nema. Tamo piše kakvu mi državu želimo – izjavio je Predrag Štromar.

Na pitanje o kurikularnoj reformi zbog koje su sve veći pritisci na HNS i ministricu Divjak, Štromar je izjavio kako je bitno da se provede reforma te da će je HNS i provesti. 

Ključne riječi

Komentara 90

DO
Donato
12:00 28.08.2017.

jeb le vas više ploče, ima još puno gorih ploča po Hrvatskoj,samo malo otići do Vukovara i okolice i eto vam materijala za pisanje a vi uhljebi pogotovo ovi iz HNS-a uvatite se više posla ,ako ste hrabri,Štomar,Pupavac i ostalii levičari ajte osobno skinite tu ploču,čega se bojite kukavice?

HR
Hrvatska
11:52 28.08.2017.

Doci ce izbori za 3 godine pa cemo onda vidjeti koliko ce HDZ osvojiti glasova ukoliko plocu skinu.

DU
Deleted user
12:06 28.08.2017.

Haha Štromar će u traktorijadu 'od pozada' .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije