Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTIMISTIČAN JE

Štromar: Inzistiramo da prosvjetni radnici imaju veće plaće

Predrag Štromar
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/4
22.08.2019.
u 09:43

I ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (iz kvote HNS-a), kao i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak najavili su da pokreću pitanje povećanja plaća prosvjetnih djelatnika, koji su godinama u nepovoljnijem položaju prema ostalim javnim službama.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva iz redova HNS-a Predrag Štromar u četvrtak je uoči sjednice Vlade poručio kako, kao koalicijski partner vladajućeg HDZ-a, "inzistiraju da prosvjetni radnici imaju veće plaće".

"Prosvjetni radnici zaslužuju veće plaće, dugo se ništa nije mijenjalo u prosvjeti, i dalje ćemo tražiti veće plaće za njih", kazao je Štromar.

Dodaje kako s premijerom Andrejom Plenkovićem razgovara o toj temi, no nije pojasnio detalje.

"Da, razgovaramo, tu su i drugi sindikati i druge djelatnosti, a mi inzistiramo da prosvjetni radnici imaju veće plaće", poručio je Štromar.

Kaže kako je "optimističan" i siguran da će uspjeti u svojem naumu. "Mora se naći novca za obrazovne djelatnike", naglasio je Štromar.

Potvrdio je da o tome razgovara i s ministrom financija Zdravkom Marićem, no bez više detalja.

I ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (iz kvote HNS-a), kao i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak najavili su da pokreću pitanje povećanja plaća prosvjetnih djelatnika, koji su godinama u nepovoljnijem položaju prema ostalim javnim službama.

Komentara 5

Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:24 22.08.2019.

Još jedan, koji se indirektno bori protiv umirovljenika s 40 i više godina radnog staža, te protiv osnažnjivanja, skoro pa nikakvog,gospodarstva.

MA
marijaqwer
10:45 22.08.2019.

Prosvjetni radnici ničim ne zaslužuju ni sadašnje plaće ( niti radom, niti rezultatima rada ), a kamo li veće. Ako svi drugi za bolju plaću moraju raditi više ili ići van, zašto bi prosvjetni radnici bili pošteđeni?? Zbog iseljavanja uskoro će biti 50% viška prosvjetara, a reforme kojima se uvodi nepotrebno gradivo da bi prosvjetara imali satnicu su u startu promašene.

LO
login
12:42 22.08.2019.

Javno privatno partnerstvo, placanje po glavi ucenika i standardizirane testove na razini drzave. Isto i za zdravstvo ,hzzo bi samo trebao placati zahvat/uslugu bilo privatniku bilo javnoj ustanovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije