Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u spomen ocu

Štrok platio obnovu partizanskog spomenika: Čast mi je!

kordun,partizanski spomenik,antifasizam,portal (1)
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/8
24.08.2013.
u 19:23

Spomenik je devastiran tijekom Domovinskog rata, a podsjećao je na osnivanje III. kordunskog partizanskog odreda u kojem je Štrokov otac Izidor, nekadašnji borac u Španjolskom građanskom ratu, bio prvi politički komesar

U malom kordunskom mjestu Perjasici nedaleko Karlovca otkriven je obnovljeni partizanski spomenik kojeg su zajednički financirali općina Barilović, Srpsko narodno vijeće i poznati ugostitelj i automobilistički as Goran Štrok.

Spomenik je devastiran tijekom Domovinskog rata, a kako je podsjećao na osnivanje III. kordunskog partizanskog odreda u kojem je Štrokov otac Izidor, nekadašnji borac u Španjolskom građanskom ratu, bio prvi politički komesar, poduzetnik je odlučio preuzeti financiranje radova na obnovi.

- Kada je moj otac 1941. kao čisti Zagorac došao na ovaj prostor primljen je sa skepsom, no njegov kasniji odnos u kojem je potpuno jednako tretirao i ovdašnje katolike i pravoslavce koji su krenuli u borbu protiv fašizma donio mu je sasvim drugačiji status. Kasnije je nakon rata bio omiljen na ovim prostorima i to što je učinio sve te godine je nešto što s ponosom nosim u svom srcu. Zato mi dopustite ako je jedan Štrok učinio nešto za narod ovoga kraja, dopustite mi da je jedan drugi učini to ponovo pogađajući u obnovi ovog spomenika. Hvala vam što ste došli ovdje i što ste mi pomogli da bude toliko ponosan na sebe i svojeg oca - rekao je Goran Štrok na otvaranju spomenika.

Poznati poduzetnik najavio je i skoro pokretanje proizvodnog pogona u Krnjaku koji bi trebao donijeti gospodarski oporavak cijele regije i mogućnost za zaposlenje lokalnom stanovništvu. Na svečanom otvorenju bili su i Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a te Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH. Okupilo se 200-ak ljudi od kojih su mnogi stigli iz primorsko-goranske, ličko-senjske i sisačko-moslavske županije.

>>Mesić o analizi CIA-e: To je suludo, Tito je bio Tito, drugo je nebitno

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije