Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak priče

Strip album o ribičkim avanturama: Tri panja na otoku sreće

Foto: Branimir Bradarić
1/3
31.01.2014.
u 14:48

Tri panja na otoku sreće rađen je u koloru, sa dodacima poput ribolovnih ilustracija i karikatura, i izlazio je od 2002 do 2008 godine

Poslije nešto više od godinu dana od kako je objavio prvi strip album pod nazivom Idemo na Dunav vukovarski strip crtač Nenad Barinić u Vukovaru je prezentirao nastavak. Nastavak te priče Barinić je nazvao Tri panja na otoku sreće.

– I u ovome drugome dijelu strip albuma tri glavna lika su kumovi Bandar, Gote i Dado i njihove ribičke dogodovštine. Cijela radnja odvija se uz Dunav i Dunavu tako da se i brojni Vukovarci u njemu mogu prepoznati pri čemu tri kuma prolaze kroz niz komičnih i zanimljivih situacija. Tako u ovome drugome dijelu, na vukovarskoj adi, nailaze i na Nijemca koji je tu ostao poslije 2. Svjetskoga rata. Kako mu nisu mogli izgovoriti ime i prezime nazvali su ga Darth Vader i angažirali ga za ribočuvara. Uz razne komične situacije prikazan je i niz praktičnih savjeta koji se mogu koristiti u ribičiji pa tako ljubitelji stripa kroz ovaj strip album mogu naučiti kako se izrađuje, priprema mamac i sl.  Tu je i predstavljeno i niz recepata pa tako čitajući strip album možete naučiti i kako se kuha fiš. – To su dva zapravo povezana strip albuma koji čine jednu cjelinu. Nastajali su kroz deset godina i objavljivani su u časopisu Športski ribolov. Prvi album Idemo na Dunav crtan je u crno bijeloj tehnici i izlazio je u periodu od 1998 – 2002 godine.

Tri panja na otoku sreće rađen je u koloru, sa dodacima poput ribolovnih ilustracija i karikatura, i izlazio je od 2002 do 2008 godine. Inače, oba stripa je objavio osječki StripOS, rekao je Barinić kojemu ovo nije prvi strip projekt. Naime, do sada su poznati i njegovi stripovi iz ratne tematike Krik u noći koji kroz strip prikazuje ratni zločin na Ovčari. Objavio je i strip pod nazivom Anno domini 1991 te Einstain World. Trenutno radi na još jednom stripu sa vukovarskom ratnom tematikom. Barinić kaže da će on obrađivati stradanja u logorima za vrijeme 1991 godine, a javnosti će biti prezentiran do ovogodišnje obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

>> Svaki dan besplatne radionice stripa za učenike

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije