Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČINI

Štrbac: Kapetan Dragan neće živ otići u Hrvatsku

Savo Štrbac
Foto: Youtube Screenshot
12.12.2014.
u 22:57

Dragan se nikada nije bojao bilo kojeg suda, ali je imao paničan strah od hrvatskog zatvora, tvrdi Štrbac

Nakon što su mediji objavili kako je Savezni sud u Canberri odbacio žalbu Dragana Vasiljkovića zvanog Kapetan Dragan o izručenju Hrvatskoj gdje ga očekuje suđenje za ratne zločine, mučenje i ubijanje ratnih zarobljenika, napade na civile tijekom 1991. i 1992.  u okupiranom dijelu Hrvatske, oglasio se i Savo Štrbac, direktor nevladine organizacije Veritas.

Štrbac kaže za Večernje novosti da je "zatečen, ali ne i iznenađen odlukom suda u Australiji da odbaci sve žalbe Dragana Vasiljkovića, na planirano izručenje u Hrvatsku". Tvrdi da mu je Kapetan Dragan u posljednjem razgovoru rekao kako očekuje ovakav epilog, ali da "on živ neće otići u Hrvatsku".

- Dragan se nikada nije bojao bilo kojeg suda, ali je imao paničan strah od hrvatskog zatvora. Govorio mi je da se boji kako će ga tamo mučiti ili otrovati. Tada mi je i rekao kako živ neće doći u Hrvatsku. Ta rečenica mi i danas odzvanja u glavi - kaže Štrbac dodajući kako se slučaj Kapetana Dragana i dalje nalazi u fazi istrage, "pa samim tim ne postoji ni optužnica".

- Iz svih dokaza koje sam imao priliku vidjeti, jasno je da ne postoji pravni temelj da on bude osuđen - zaključuje Štrbac.

Vasiljkovićev odvjetnik je izjavio australskim medijima kako će se njegov branjenik najvjerojatnije na ovu odluku žaliti Vrhovnom sudu, ali ne vjeruje da će posljednja žalba biti usvojena.

>> Savo Štrbac bi zabranio Dan pobjede!!?

>> Australski sud ponovo odbacio žalbu na izručenje Kapetana Dragana

Komentara 47

BA
bakulušić
23:10 12.12.2014.

Ne treba se bojati. Većina onih koji bi trebali biti u zatvoru, slobodno šeće Hrvatskom. To je njega Štrbac dezinformirao. Voli širiti paniku.

Avatar kravata
kravata
23:13 12.12.2014.

Pojavio se štrbac konačno neko da nije iz Srbije.

LE
ledledeni
00:06 13.12.2014.

Savo druze stari! Nije uopće bitno sto ti i tvoj drug po oružju pričate OBA ćete pasti kad tad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije