Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupnja glasova

Strategija: Bandić časti medije, Jambo umirovljenike

'13.01.2010., Metkovic -  Danas je gradonacelnik Zagreba, Milan Bandic posjetio poplavljeni Metkovic koji jos uvijek zbraja stetu a mnogi dijelovi grada, osobito oni s desne strane rijeke Neretve jos
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
12.10.2011.
u 13:30

Zagrebački gradonačelnik podijelio je deset milijuna kuna, a kralj Neretve organizira besplatne vožnje lađom i posjete muzejima.

U medijsko i terensko prikupljanje glasova aktivno su krenuli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i HSS-ovac Stipe Gabrić Jambo.

Ulog u Jasku i Kutinu

Medijsku naklonost Bandić namjerava postići nedavno potpisanim ugovorima kojima je podijelio deset milijuna kuna. Taj mu je iznos u srpnju, i to po hitnom postupku, odobrila zagrebačka Gradska skupština, a HDZ-ovim zastupnicima tada su šefovi zabranili polemizirati o tome jer su neki konkurenti za taj novac skloni njihovoj stranci.

Iz zagrebačkog proračuna, za promociju gradskih tema, novac su dobile i kuće izvan Zagreba: TV Plus, koja se emitira na jastrebarskom području, 600 tisuća kuna te Net TV, čiji signal pokriva područje Kutine, 1,1 milijun kuna. Televizija Jabuka dobila je 1,3 milijuna kuna, a Z1 2,5 milijuna kuna. Radio Antena, Zagrebački radio, Soundset i Cibona dobili su po pola milijuna kuna. Neretvanin Jambo ne krije da podršku traži među umirovljenicima i socijalno ugroženim članovima društva.

Trenutačno organizira izlete umirovljenika iz Dubrovačko-neretvanske i dijela Splitsko-dalmatinske županije (područje X. izborne jedinice) u Metković.

– Već deset godina organiziram izlete za umirovljenike, uvijek ih se sjetim. Organiziram ih preko Sindikata umirovljenika Hrvatske. Doći će na izlet u Neretvu, provozati se lađom, posjetiti dva muzeja, otići malo u berbu mandarina, zapjevati, zaplesati... Za Uskrs i Božić preko župnika dajem darove skromnijim obiteljima, kao i nacionalnim manjinama za njihove vjerske blagdane. Pomažem i preko Caritasa – kaže Gabrić.

Ni u bolnicu bez veze

Voli pomoći ljudima, kaže, jer nismo socijalna država, kako je to propisano Ustavom.

– Moram pomoći jer se ni mjesto u bolnici ne može dobiti ako nemaš vezu – poručuje i oslanja se na glasove ljudi kojima je pomogao.

Komentara 11

DD
ddh
14:30 12.10.2011.

Bandic zna kaj dela. On zna koji je kupleraj najeftinji pa ih ond i casti.

BZ
Branko Zajec
15:13 12.10.2011.

Čudo jedno, koliko su ekonomski osjetljivi. Bandić po običaju dijeli naš novac i nitko da mu stane na rep. Jambo, seljačina, javno se hvali na koji način kupuje sirotinju. To su naši budući \"uvaženi\" saborski zastupnici. Ogrezli u kriminalu, sa bezbroj kaznenih prijava, koji opstaju isključivo zbog inertnog DORH-a i USKOK-a.

OS
osobaB
14:10 12.10.2011.

Medijsku naklonost Bandić namjerava postići nedavno potpisanim ugovorima kojima je podijelio deset milijuna kuna koje u stvari nisu njegove, ali ne postoji nikakav problem u tome da se uzmu tuđi novci kako bi se njima (pot)kupili mediji kako bi bili na raspolaganju predragom nam gradonačelniku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije