Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori u tijeku

Lidl o štrajku dijela radnika u skladištima: 'Plaća je ispala niža jer su prije dobili bonus'

Foto: Snimio čitatelj
1/7
15.09.2023.
u 15:30

Radnici u skladištu dobivaju u prosjeku između 850 i 900 eura neto za rad od 9,5 sati dnevno

Dio radnika, nezadovoljnih obračunom plaća u kolovozu, koji su danas u dva skladišta obustavili rad sjelo je za stol s Upravom Lidla, doznaje Večernji list. Prema informacijama koje je objavio portal Danica.hr, radnici u skladištu dobivaju u prosjeku između 850 i 900 eura neto za rad od 9,5 sati dnevno, 

Štrajkašima smeta što su nekim radnicima plaće bile niže nego početkom godine, iako se povećao opseg posla. Predstavnici uprave nezadovoljnim su radnicima tumačili način obračuna plaća. No, ipak je prevladalo ogorčenje radnika primanjima i opsegom posla. Pogodilo ih je i saznanje da je neto plaća u Lidlu prošle poslovne godine iznosila 1234 eura, a potporu u štrajku dobili su od kolega iz Lidla.

Iz Lidla Hrvatska na upit Večernjeg lista potvrdili su kako je dio njihovih zaposlenika u logističko distributivnim centrima u Jastrebarskom i Perušiću privremenom obustavom rada izrazio nezadovoljstvo plaćama za srpanj i kolovoz.

"Želimo naglasiti kako naši zaposlenici niti u jednom trenutku nisu bili zakinuti za ijedan dio svojih primanja te su plaće isplaćene sukladno ugovorima o radu te odrađenim satima u obračunskim mjesecima. Neto plaća je ispala u usporedbi s prošlom godinom nešto niža jer je tvrtka prošle godine, dakle u 2022. godini, za iste mjesece isplatila jednokratni i dobrovoljni bonus našim zaposlenicima nevezano za njihove ugovore o radu. Takav dobrovoljni bonus smo isplatili i početkom ove godine kada smo našim zaposlenicima standardno uz 13. plaću kao zahvalu dodatno isplatili i 14. plaću" poručili su.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar horuk
horuk
17:04 15.09.2023.

Lidl Hrvatima robu prodaje 30 -50% skuplje nego Njemcima. Ali zato hrvatske radnike plaća 30-50% slabije nego njemačke. Znači u Hrvatskoj zarađuju na 4 miliune stanovnika kao u Njemačkoj na 12 miliuna Njemaca. Nije loše.

BJ
bjmaro
17:19 15.09.2023.

Ti svim kompanijama nastaje problem kada u domicilnoj državi počnu rasti plaće. Tu smo stalno čitali sponzorirane članke o "poštenom i fair Lidlu" što se tiče plaće . Kako to sada ?Kako to?

ŠČ
Šč
17:30 15.09.2023.

Znači dobiješ bonus onda niža plača . vjerujem da u Njemačkoj nije tako .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije