Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj šerbedžija

Stožer traži odgovore od ministra Predraga Matića

Predrag Matić
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
08.04.2014.
u 12:31

Promiče li Matić tezu da su Hrvati bili ti glavni huškači koji su prouzročili početak krvavog rata i doveli do raspada Jugoslavije, pitaju se članovi Stožera

Nakon odgovora ministra branitelja Predraga Matića na upozorenja Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji je proteklog tjedna poslao upozorenje glumcu Radi Šerbedžiji, reagirao je danas i Stožer. Pozivajući se na riječi ministra, u priopćenju Stožera navodi se da za ministra članovi SOHV-a govore ratnohuškačkim jezikom koji su naučili prije i početkom Domovinskog rata.

– Promiče li Matić tezu da su Hrvati bili ti glavni huškači koji su prouzročili početak krvavog rata i doveli do raspada Jugoslavije? Opravdava li on time srpsku agresiju koja je razorila Vukovar i Hrvatsku? Stožer nije podanik ni jednoj političkoj opciji, niti će to biti, nego sluga hrvatskome narodu i građanima Hrvatske koji uvažavaju zemlju u kojoj žive, navode iz Stožera. 

Još jednom su ponovili da oni od svoga osnutka nude konkretna rješenja i da su upravo oni ti koji Vukovar brane od kaosa. Kažu i da nikada nikoga nisu napali zbog nacionalnosti, kao i da Stožer ravnopravno čine Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Rusini, Mađari, Hrvati…Pozvali su i Matića da odgovori na nekoliko pitanja:

– što je poduzeo u vezi sa zdravstvenim stanjem hrvatskih branitelja, sistematskim pregledima te modelom liječenja onih kod kojih se otkriju teške bolesti?

– kada će svima onima koji boluju od PTSP-a otkriti tajnu svog čudesnog izlječenja kako bi pomogao mnogim braniteljima koji boluju od te teške bolesti?

– kada će predložiti da se novac koji se troši svake godine u srpnju na Brijunima za druženje i uživanje političke i umjetničke „elite“ Hrvatske i „regiona“ (sve po 7 kuna) iskoristi za izgradnju bolnice i centra za liječenje i rehabilitaciju teško bolesnih branitelja?

– zašto za promotora istine o Vukovaru i vukovarske priče predlaže Hrvata koji je u vrijeme najžešćih napada na Vukovar i Hrvatsku pobjegao u Srbiju, koji o sebi piše da je dvostruki izdajnik, koji je ondje živio i radio tijekom srpske agresije i snimao film ''Dezerter“ nakon okupacije Vukovara kada je grad bio sravnjen sa zemljom, a branitelji zatočeni i mučeni u srpskim logorima tek nekoliko kilometara od njegova boravišta?

Komentara 52

BA
bakulušić
14:01 08.04.2014.

Prošle godine sam u Večernjaku pročitao vijest koja me i rastužila i nasmijala ( nešto slično kao prošlotjedni Raspudićev članak) o tome kako će "...predsjednik Josipović nakon Rovinja otići na Brijune gdje će mu domaćin biti Rade Šerbedžija." Normalan čovjek se upita je li Šerbedžiji ćaća kupio Brijune pa da tamo može biti domaćin hrvatskom Predsjedniku ili je đava odnio šalu? Bit će da je posrijedi ovo drugo. A kad đavao odnese šalu tada i g.Matić može biti ministar.Svadljivi ministar koji postavlja ,u najmanju ruku, čudna pitanja. o tome "što s onima koji nemaju hrvatski gen od stoljeća sedmog,svi koji nisu katolici,svi koji nisu branitelji,molitelji,svi oni koji ne misle da je homoseksualnost bolest i svi oni koji žele imati prijatelje i među Srbima,Romima,Bošnjacima ili Židovima?" Pa ništa, gospodine Matiću! Neka žive i rade i neka poštuju zakonske propise kao što svi mi činimo. A Vi navedite barem nekoliko primjera gdje su navedeni nastradali zbog toga što su ,kako Vi kažete, drugačiji.Gospodine ministre,vrijeđate ovaj narod i ovu državu. Za početak-podnesite ostavku! Ne morate se ispričavati,mi Vas razumijemo.

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
14:09 08.04.2014.

Šerbedžija je takav ljigavac da toga nema. Nevjerojatno je da bi se itko ispričavao tome liku. Fino "banditen raus" i idemo. Nema više besplatnih Brijuna, Rade.

RI
Rizlman
14:40 08.04.2014.

Ja postavljam pitanje stožeru, a to je zašto niste Matiću postavili još pitanja, kao na primjer: 1. Od kojeg datuma je Matić pripadnik Hrvatske vojske? 2. Koliko bodova i udjela u forndu hrvatskih branitelja se dobije za sunčanje i kupanjeje na Krku i u Crikvenici u ljeto 1991. godine? 3. Odakle Matiću čin brigadira kad u životu nije vodio niti desetinu pa ne bi trebao imati niti čin desetnika? 4. Odakle Matiću odličje Red hrvatskog križa koji dobijaju samo ratnici ranjeni u boju, s obzirom na činjenicu da Matić nikad nije ranjen? 5, Otkad se skrb upisuje u ratni put? 6. Što je iznosio iz napuštenih srpskih kuća 1991. godine kad ga je na jednom kontrolnom punktu zaustavio policajac Tarle? 7. Kako je moguće da je on, Fred Matić, prije nego što mu se žena vratila iz Srbije, kao samac dobio stan od 100 kvadrata u Zagrebu kad po zakonu samac ima pravo na maksimalno 35 kvadrata, s tim da prije toga mora zadovoljiti cijelu hrpu uvjeta koje Matić ničim ne zadovoljava? 8. Zašto institucije koje se bave kaznenim progonom ne obrađuju gomile kaznenih prijava podnesenih protiv Matića, među kojima je najviše onih od pravih i autentičnih branitelja Vukovara?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije