Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SNAZI OD SUTRA

Stožer donio novu odluku za prelazak hrvatske granice, vrijedi do kraja mjeseca

Pojačana kontrola na graničnom prijelazu Bregana zbog koronavirusa
Igor Kralj/Pixsell
13.01.2021.
u 14:49

Posebne epidemiološke mjere primjenjivat će se prema Velikoj Britaniji i Južnoafričkoj Republici

Stožer civilne zaštite donio je novu odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, a koja je na snazi od 14. do 31. siječnja.

Odlukom se, radi zaštite pučanstva od bolesti COVID-19, privremeno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza RH. Odluka se ne odnosi na osobe koje dolaze neposredno iz država i/ili regija članica Europske unije i/ili regija članica schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, a koje su na zelenoj listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

– Popis država koji je sastavni dio ove odluke donosit će HZJZ, a prema njima će se primjenjivati posebne epidemiološke mjere. Trenutačno su na tom popisu Velika Britanija i Južnoafrička Republika. Karantena se njima može smanjiti na sedam dana ako osoba sama o svom trošku napravi PSC test i on bude negativan – kazao je na današnjoj konferenciji Stožera ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Cijeli tekst odluke možete pročitati ovdje.

Komentara 4

AA
aabbcc
15:06 13.01.2021.

Kakva su epidemioloska pravila za clanice EU koje nisu prihvatile euro ?

Avatar savskokupališteZagreb
savskokupališteZagreb
15:35 13.01.2021.

A baš sam se spremao u JAR.

DU
Deleted user
15:15 13.01.2021.

koje su na zelenoj listi... bas me zanima koja je to drzava????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije